Site icon Dijital Tekerlek

ABT MK8 Golf R modeli resmi olarak tanıtıldı

ABT MK8 Golf R modeli resmi olarak tanıtıldı 10

Alman merkezli araç modifikasyon şirketi tarafından geliştirilen ABT MK8 Golf R modeli tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

1970 yılında Johann Abt tarafından kurulan ABT araç modifikasyon ve otomobil yarış takımı; ilk günden beridir modelleri geliştirerek kullanıcılara sahip oldukları modelleri geliştirme hizmetini sunuyorlar. Bununla birlikte ABT tarafından Golf R modeli resmi olarak tanıtıldı.

ABT MK8 Golf R teknik özellikleri

Yeni Golf R modeli ilk çıktığı günden bu yana yeni olan MK8 kasa koduyla dikkatleri çekmeyi başarıyor. Bununla birlikte sevilen modelin teknik özelliklerini yetersiz gören kullanıcılar için ABT tarafı devreye giriyor. ABT tarafından geliştirilen Golf R modelinin teknik özelliklerine baktığımız vakit; standart 316 beygir gücünde, 420Nm tork değerine sahip olan Golf R modeli, 379 beygir güce, 440Nm tork değerine kavuşuyor. Ayrıca model 19″ veya 20″ boyutunda jant seçeneklerine de sahip.

Marka model ile birlikte daha sportif süspansiyonları ve özel yapım egzoz sistemini sunmaya hazırlandığını da özellikler belirtiyor. Bununla birlikte Golf GTD modelinin de benzer bir kontrol modülüyle 197 beygir güçten 227 beygire; 400Nm tork değerinden, 440 Nm tork değerine ulaşabileceği belirtiliyor.

Son olarak belirtmek gerekir ki; modelin hem tasarımı hem de gelişen teknik özellikleri oldukça heyecan verici.

“Volvo, 2030 yılına kadar 1000 kilometre menzil hedefliyor” başlıklı yazımızın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version