Site icon Dijital Tekerlek

700 beygirlik Honda Civic, Nissan GT-R’ı aşağıladı!

700 beygirlik Honda Civic, Nissan GT-R'ı aşağıladı! 2

Drag yarışlarının vazgeçilmez ismi Nissan GT-R, önden çekişli 700 beygirlik bir Honda Civic tarafından alt edildi.

Videoda gördüğümüz Honda Civic’in değişimlerine biraz bakacak olursak, bu özel hatchback modelimizde S300SX-E turboşarjlı bir K20 sıralı dört motor yer alıyor. Bu motor 31 psi güçlendirme ile sınırlı kaymalı difernasiyelli beş vitesli manuel transaks yoluyla ön tekerleklere 700 beygirden fazla güç veriyor.

Bu modifikasyon, Honda Civic Hatchback’i Avrupa’nın en hızlı 70 önden çekişli otomobili arasına girmesini sağlıyor. Bu modifikasyonlara rağmen önden çekişli bir Honda Civic’in Nissan GT-R’ı geçmesi beklenmiyordu. Drag yarışındaki Nissan GT-R’ın özellikleri açıklanmasa da stok giriş versiyon GT-R’ın 3.8 litrelik V6 motoru ile 600 beygir güç ürettiğini biliyoruz.

Yarışa dönecek olursak GT-R ile rekabet eden Civic, 9.539 saniyelik çeyrek mil zamanına sahip oldu. Bu çeyrek mili 10.460 saniyede tamamlayan Nissan GT-R hüzünlü bir mağlubiyet ile yarıştan ayrıldı. Son zamanlarda, aynı zamanda dünyanın en hızlı önden çekişli drag otomobili olan dünyanın en hızlı Nissan GT-R’ı 6.47 saniyelik şaşırtıcı çeyrek mil süresiyle 353,95 km/s hızla çizgiyi aştı.

Exit mobile version