Site icon Dijital Tekerlek

671 beygirlik Audi RS Q e-tron testlerde havalandı!

2022 Dakar Rallisi‘ne katılma niyetini açıklayan Audi, RS Q e-tron modelini bu kapsamda test etmeye devam ediyor. İspanya’daki gerçekleştirilen ikiz motorlu elektrikli ralli arabası testinden bazı yeni görüntüler ortaya çıktı. Haberle ilgili tüm detayları yazımızda sizin için derledik.

İspanya’nın Zaragoza şehri yakınlarında gerçekleştirilen sekiz günlük test, cross rallilerinde tipik olarak kullanılan türden çakıllı bölümler üzerinde gerçekleştirildi ve görünüşe göre elektrikli araç, üç sürücülük ekip için sürpriz bir performans sergiledi.

Şu ana kadar 1.000 milin üzerinde test gerçekleştiren RS Q e-tron, test sırasında 10,5 mil uzunluğundaki çakıllı bölümde 180 km/s hıza ulaşırken, 34 dereceye kadar çıkan sıcaklıkların ise soğutma sistemlerinin çalışması için iyi bir fırsat olduğu ifade ediliyor.

Audi RS Q e-tron teknik özellikleri

e-tron Dakar ralli otomobili, Audi’nin 2021 Formula E yarış aracından alınan ve 50 kWh’lik bir aküden güç alan bir çift elektrik motoruna sahip. Bataryayı dolu tutmak için 2.0 litrelik bir DTM motoru da araçta bulunuyor. Audi, gelecek yılki Dakar Rallisi’nde bu 671 beygirlik RS e-tron’larından üçünü toprak piste çıkaracak.

Audi’nin elektrikli ralli aracına Stéphane Peterhansel (yardımcı sürücü Edouard Boulanger ile), Mattias Eström (Emil Bergkvist ile) ve Carlos Sainz (Lucas Cruz ile) pilotluk yaptı. Testten sonra Sainz, “Aracın performansından dolayı gerçekten çok mutluyum. Otomobil beni gerçekten anında iyi hissettirdi.”

Audi Formula 1 katılımına çok yakın!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version