Site icon Dijital Tekerlek

3D Porsche Taycan, el emeği göz nuru

3D Porsche Taycan, el emeği göz nuru 10

Tıpkı orijinali gibi elektrikli olan 3D baskı kalemiyle yapılan el emeği 3D Porsche Taycan bizlerle. Gelin detaylara birlikte göz atalım.

Porsche markasının ilk elektrikli modeli olan Taycan modeli oldukça dikkat çekici. 563 beygir gücü sayesinde Porsche markasının sportifliğini de sürdürebilmekte. Bu gücü sayesinde, meşhur olan drag yarışında Turbo modeli ile Huracan Evo’yu geçmeyi başarmıştı. Bazı durumlarda bu tarz çok beğendiğimiz araçların modellerinin fiyatları bile oldukça yüksek olabiliyor. Bu yüzden kendimiz hobi olarak neden bu araçları evde yapmayalım? Çok güzel örneğine 3D yazıcı kalemi kullanılarak yapılan aşağıdaki video sayesinde şahit olalım.

3D Porsche Taycan aşamaları ?

Özellikle  19 dakika gibi bir videoyu izlemek belki de sizi çekmeyebilir. Kısaca video içerisinde gerçekleştirilen işlemler şu şekilde;

Sanatçı öncelikle çerçevenin temellerini atmak adına plan benzeri çizimleri kullanıp, yavaş yavaş aracın iki tarafını da oluşturmakta. Bu sayede oluşan parçaları bir kabuk oluşturmak adına birbirine yapıştırıyor. Daha sonra negatif boşlukları doldurmak adına 3D baskı kalemi ile işleme devam ediyor. Ardından yapılan kabuk tarafını daha pürüzsüz bir hale getirmek adına zımpara yapılması gerekiyor. Devamında ayrıntıları daha kolay yapıp daha güzel görünmesi adına modelleme macunu, boya, çıkartmalar ve plastik gibi diğer araçları kullanmakta. Ancak model bu kısımda son kısımdaki kadar etkileyici görünmüyor. Devamında arabanın her iki ucuna çalışan LED ışıklar ve hatta bir elektrik motoru ve direksiyon sistemi eklenerek modelin çalışan bir küçük Porsche Taycan halini almasını sağlıyor.

İzlemenin bu denli eğlenceli olan yapımın elbette 19 dakika da tamamlanmadı. Bu gördüğümüz model üzerinde yaklaşık 1 aylık bir emek söz konusu. Bu nedenle yakın zamanda hemen oturup yapabileceğimiz bir işlem değil. Ancak sanatçı ve video’nun güzel işlenmiş olması sayesinde 3D kalem yardımıyla her hamleyi görmemiz gerçekten güzel. Son olarak 3D Porsche Taycan modelinin gözler önüne serilmesi gerçekten etkileyici bir emek. Yapanın ellerine, izleyen ve okuyanların gözlerine sağlık.

Sonuç olarak adeta el emeği göz nuru olan model gerçekten göz alıcı. Modelin çalışıyor olması da değerine adeta değer katıyor.

Exit mobile version