Site icon Dijital Tekerlek

30 Saniyede Tesla Arabayı Hacklemek

30 Saniyede Tesla Arabayı Hacklemek 2

Teknoloji ilerledikçe hayatımızı kolaylaştırdığı gibi bir takım riskleri de beraberinde getiriyor. Elektrikli araçlar da bu ilerlemenin otomobil sektöründeki  en büyük meyvesi olarak yavaş yavaş hayatımıza girmeye başladı. Ve bu alanda akla gelen ilk firma Tesla olunca, kamuoyunun araçlarına güveni de oldukça yüksek oluyor.

İngiltere’de, güvenlik kameralarına iki hırsızın Tesla bir aracı çalma görüntüleri yakalandı. Çalma işlemi sadece ama sadece 30 saniye sürdü. Görüntülerde görülebileceği gibi hırsızlardan biri işlemi yapan cihaz ile uğraşırken diğeri de aracın yanında kapıların açılmasını bekliyor.

Dijital Tekerlek | Twitter

Çalma yöntemi Business Insider’a göre Tesla’yı kandırmak için bu sık kullanılan yöntemi kullanıyor. Yöntem eldeki cihazın yaydığı sinyal ile aracın sinyalinin eşleşmesi, Tesladaki pasif giriş özelliğinin zaafları ile kapıları açması ile son buluyor.

Haberin doğruluğu konusunda da bazı şüpheler var. Çünkü; Tesla araçlarda bulunan PIN şifre sisteminde araç içindeki dokunmatik ekrana PIN şifresi girilmeden hareket etmek imkansız. Ve bu olayda PIN şifresi ile ilgili herhangi bir detay bilinmiyor.

Exit mobile version