Site icon Dijital Tekerlek

24 Hours of Le Mans serisi yalnızca model fakat gerçek bir otomobilden daha pahalı

24 Hours of Le Mans serisi yalnızca model fakat gerçek bir otomobilden daha pahalı 13

Detaylı model otomobil üreticisi Amalgam Collection, 24 Hours of Le Mans serisini tanıttı. Bu küçük modellerin ince detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

1969 Ford GT 40 ile başlayan serinin oluşumunda Amalgam Collegtion, model şirketi Automobile Club de l’Ouest (ACO) ile birlikte çalıştı. Bununla birlikte bu yeni koleksiyon 1930’lardan günümüze kadar gelen; Aston Martin, Audi, Bugatti, Ferrari, Ford, Jaguar, McLaren ve Porsche’nin efsanevi araçlarından oluşacak.

24 Hours of Le Mans serisi hangi modelleri içeriyor?

Alıcılar, boyutlara göre değişen fiyatlar ile birlikte modellerin 1:8 ve 1:18 ölçeğinde modelleri satın alabilecek. Küçük ve basit olarak görülen modellerin arkasında inanılmaz ayrıntılı kreasyonlar yer alıyor. Bu nedenle özel olan modellerin doğal olarak maddi değeri bir hayli artıyor. 1:18 ölçekli olan modeller 970 Dolar seviyesinden başlıyor. Bununla birlikte 1:8 ölçekli modellere geldiğimizde ise; 10.000 Doların üzerinden başlayıp 20.000 Dolar seviyesine kadar yükselebilen bir fiyat etiketi bizleri bekliyor.

Seri içerisinde yer alan 1969 Ford GT 40 modelinin görselleri geçtiğimiz ay yayınlanmıştı. Bununla birlikte Amalgam Collection tarafı koleksiyonda yer alan diğer efsane Le Mans modellerinden bazılarını gösteren görseller yayınladı. Bu görseller içerisinde 1963 Jaguar Lightweight E-Type, 1967 Ferrari 330 P4 ve 1995 McLaren F1 GTR Ueno Clinic gibi modeller yer alıyor.

Görsellere baktığımız vakit her model gerçek boyutunda olan modelin bire bir aynısı. Bu çalışmanın başarısının arkasında elbette, el yapımı parçaların titizlikle detaylandırılmış olması yatıyor. Bununla birlikte bazı modellerde eski görüntülerden yararlanılarak tasarlanan gerçekçi hasarlar mevcut.

Amalgam Collection CEO’su Ben Street oldukça özel olan seri ile ilgili olarak şu cümleleri kullanıyor;

“Dünyanın en eski ve en prestijli otomotiv ve motor sporları organizasyonlarından biri olan 24 Hours of Le Mans ile ortak olmak bizim için inanılmaz heyecan verici. Le Mans ailesinin bir parçası olmaktan büyük onur duyuyoruz ve dört gözle bekliyoruz. Geleceğin şimdi ne getireceğini görmek.”

Son olarak 24 Hours of Le Mans gibi özel serilerin meraklısı olmayan kullanıcılar için marka; kişisel aracınızın da ayrıntılı bir modelini yapabiliyor.

“Tesla Model Y, menzil yükseltmesine kavuşuyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version