Site icon Dijital Tekerlek

2024 yılına kadar tüm Renault modellerinde yeni logo yer alacak

2024 yılına kadar tüm Renault modellerinde yeni logo yer alacak 3

Renault tarafı 2024 yılına kadar tüm modellerinde yeni logonun yer almasını planladıklarını doğrulamakta. Detaylar haberimizde.

Marka ilk olarak elektrikli konsept otomobillerinde gösterilen yeni logosunu 2024 yılına kadar tüm modellerine entegre etmeyi planlamakta.

Marka logoyu ilk olarak Renaulution etkinliğinde 5 konsept otomobil üzerinde göstermekte idi. Bununla birlikte tasarım direktörü Gilles Vidal alınan tepkinin daha geniş çapta benimsemeye yönelik etkilediğini söylemekte.

Vidal, “Renault 5 bizim için zorlu bir test alanıydı” dedi. “Logo hakkında aldığımız coşku ve çok olumlu geri bildirimler ışığında, onu piyasaya sürmeye karar verdik.”

Yeni logo, en son Zoe elektrikli modelinin üzerinde görülmekte idi. Logonun 2024 yılına kadar her Renault modelinde yer alması planlanmakta.

Yeni logo markanın 1925 yılında ilk kez benimsediği elmas şeklindeki dokuzuncu logo. Logonun ilk hali elması dolduran yatay şeritleri yer almakta idi. Ayrıca markanın oldukça çok bilinen logosu 1992 yılında tasarlandı ve bazı revizyonlar almıştı. En son revizyon ise 2015 yılında yer almakta idi.

Son olarak Renault tarafı için yeni logo iç içe geçmiş iki siyah çizgiden oluşturmakta. Ayrıca markanın 20 yıldır kullandığı popüler tasarımı 1972 tasarımını çağrıştırmakta.

Exit mobile version