Site icon Dijital Tekerlek

2024 Range Rover EV hidrojenle çalışabilir

Yeni 2024 Range Rover EV, hidrojen motoruyla gelebilir.

Yeni Land Rover Range Rover, dün evrimsel bir tasarım, güçlü motorlar ve yedek konfor ile ilk kez sahneye çıktı ve süper lüks SUV, Amerika Birleşik Devletleri’nde 3.0 litrelik sıralı altılı hafif hibrit ve 4.4 litrelik BMW kaynaklı V8 olmak üzere sadece iki güç aktarma organı ile piyasaya sürülecek ve 2023’te bir plug-in hibrit güç aktarma organı seriye katılacak. Yaklaşık bir yıl sonra Land Rover, ilk elektrikli Range Rover‘ı da tanıtacak ve küçük bir sır saklıyor olabilir.

2024 Range Rover hidrojenle mi çalışacak?

Land Rover’ın amiral gemisi modeli, farklı elektrifikasyon türlerine izin veren yeni MLA platformunu temel alıyor. Land Rover program direktörü Nick Miller, yakın zamanda yaptığı bir röportajda, mimarinin bir hidrojen aktarma organına da yer verebileceğini doğrulayarak Range Rover serisinde potansiyel yeni bir EV türevine işaret ediyor. Proje hakkında şu ana kadar çok az şey biliniyor ancak Miller, Land Rover 2036 yılına kadar karbon nötr hale gelmek istediği için hidrojenin akülü elektrikli güç aktarma organlarına “tamamlayıcı” olacağını itiraf etti.

Land Rover, yakıt hücresi teknolojisine yabancı değil ve halihazırda bir Defender prototipine entegre edilmiş bir hidrojen sistemini test ediyor. Sürülebilir hidrojenle çalışan bir konsept, bu teknolojinin potansiyelinin bir ön izlemesi olarak nispeten kısa sürede ortaya çıkabilir.

Range Rover EV’nin en az iki elektrik motoruna ve en güçlü içten yanmalı varyantlarla karşılaştırılabilir bir çıkışa sahip olacağının neredeyse kesin olduğunu iddia eden söylentilerle birlikte, yeni elektrikli tahrik sistemlerinin ortak geliştirilmesine odaklanılacak.

Birleşik Devletler’de, İngiliz marka, 2023 model yılı için 434 beygir (324 kW) ile yeni bir formda plug-in hybrid’i piyasaya sürecek.

“Tesla ile Hertz arasında 100.000 sipariş anlaşması yapıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version