Site icon Dijital Tekerlek

2024 Honda Prologue resmi olarak açıklandı

2024 Honda Prologue resmi olarak açıklandı 4

Honda ve General Motors işbirliği ile üretilecek 2024 Honda Prologue modeli resmi olarak açıklandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yeni EV Prologue SUV modeli Honda ve General Motors ortaklığında ki ilk araç. Bununla birlikte modelin çıkış tarihi 2024 yılı olarak planlanıyor. Honda tarafı pilli ve yakıt hücreli elektrikli modellerin 2030 yılına kadar Kuzey Amerika’daki yıllık satışların yüzde 40’ını oluşturmasını bekliyor. Ayrıca bu on yılın sonunda tamamen sıfır emisyona geçmeden önce yüzde değerlerinin 2035 yılına kadar ikiye katlanması bekleniyor.

Bugün yalnızca isim olarak tanıtılan Prologue modeli ile ilgili olarak henüz hiç bir detay açıklanmış değil. Modelin General Motors kaynaklı bir platform üzerine inşa edilmesi planlanıyor. Bununla birlikte Honda bu ortaklığın ötesini düşünerek kendi özel EV platformu üzerinde de çalışıyor. Bu platformun ismi “e:Architecture” olarak biliniyor.

Amerikan Honda Başkan Yardımcısı Dave Gardner model ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta;

“İlk cildimiz Honda BEV, elektrifikasyona geçişimize başlayacak ve Honda Prologue adı, sıfır emisyonlu geleceğimize öncülük etmede oynayacağı rolü işaret ediyor”

“Prologue, müşterilerimize Honda’dan bekledikleri mükemmel işlevsellik ve paketlemeye sahip, akülü bir SUV sağlayacak.”

Honda tarafının lüks bölümü olan Acura tarafında da bir başka SUV modelin geleceği bugün duyuruldu. Honda tarafıyla aynı şekilde bu modelde General Motors platformunun elektrikli araç platformunu kullanacak. Bununla birlikte Acura tarafında üretilecek model için herhangi bir yıl vaat edilmedi.

Honda tarafı modelin detaylarını gizli tutmaya devam ediyor. Bununla birlikte marka belirli ayrıntıların açıklanması için bir süre daha beklememiz gerektiğini belirtti. Geleceğe oldukça önem veren Honda; bu on yılın ikinci yarısında kendi platformlarına sahip olan EV modelleri kullanıcılarına sunmayı vaat ediyor.

Son olarak 2024 Honda Prologue modelinin; Honda tarafının gelecek planlarını göstereceği ilk EV modeli olacağı söyleniyor.

“Volkswagen ID Buzz üretim gövdesiyle görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version