Site icon Dijital Tekerlek

2024 GMC Hummer EV SUV modelinin gövdesi tanıtıldı

2024 GMC Hummer EV SUV modelinin gövdesi tanıtıldı 37

İlk başlarda EV SUV modellere çok sıcak bakmayan GMC, 2024 GMC Hummer EV SUV modeli ile geliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2024 GMC Hummer EV teknik özellikleri

Model üç elektrik motoru ile birlikte gelmekte. Bu sayede model 830 beygir güce ulaşmayı hedeflemekte. Bu beygir gücü daha önce açıklanan GMC elektrikli pikap modeline göre biraz daha düşük. Fakat model tork tarafında pikap ile aynı veriye; 1350 Nm tork değerine sahip. Ayrıca modelin daha az güçlü 2 elektrikli varyantı da mevcut.

0-100 km/s hızlanma süresine baktığımız vakit ise 3.5 saniyelik bir değer bizleri beklemekte.

Model teknolojik anlamda da oldukça güzel modlara sahip. Araçta bulunan modlar şu şekilde; Enhanced Super Cruise, Çılgın Dört Tekerlekli Crabwalk Modu, Extract Modu ve Patlayıcı Watts To Freedom Başlatma Modu.

Model jant tarafında maksimum 22″ boyutunda jant seçeneğine sahip. Bununla birlikte modelin Edition 1 versiyonunda 35″ boyutunda lastikler ile 18″ boyutunda jantlar gelmekte. Bununla birlikte Extreme Off-Road paketi ile jant tarafında bazı değişiklik imkanları da mevcut. Bu paket sayesinde modelin arazi sürüşü için; ön eLocker ve sanal arka kilitli dolaplar, ağır hizmet tipi yarım şaftlar, gövde altı kameralar ve ek koruma plakaları eklenebilmekte. Tüm bunlara ek olarak GMC lansmanda 200’den fazla aksesuar ile modeli sunmayı hedeflemekte.

Model menzil konusunda nasıl ?

Pil tarafına geldiğimiz vakit ise; GM’nin 800V kapasitesine sahip Ultium platformu yer almakta. Bununla birlikte model opsiyon listesine bağlı olarak 400 ila 480 kilometre arasında bir menzile sahip. Fakat GMC bu verilerin şimdilik ön tahmin olduğunu da özellikle belirtmekte.

2024 GMC Hummer EV fiyatları

Fiyat tarafında 2024 GMC Hummer EV Edition 1, 2023 yılının başlarında 105.595 dolarlık bir fiyata sahip. Ayrıca Extreme Off-Road paketi ile fiyat 110.595 dolar seviyesine yükselmekte. Modelin iki motorlu versiyonu ise 2024 yılının bahar ayında 79.995 dolar seviyesinde satışa sunulması planlanmakta.

“2022 Ferrari Purosangue SUV bir kez daha görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version