Site icon Dijital Tekerlek

2024 Dacia Duster uygun fiyatlı hibrit olacak

2024 Dacia Duster uygun fiyatlı hibrit olacak 5

2024 Dacia Duster, günümüzdeki tercih edilirliğini korumak adına uygun fiyatlı hibrit bir versiyona sahip olacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Segmenti içerisinde uygun fiyatıyla birlikte oldukça çok tercih edilen Duster modeli; “Renaulution” stratejisiyle birlikte hibrit olarak versiyona kavuşması planlanıyor. Bununla birlikte Dacia tarafı ana şirket Renault Grubu’nun stratejileriyle aynı doğrultuda olacak şekilde; Duster modelinin uygun fiyatlı ve ihtiyaca yönelik olan özelliklerini korumaya devam edecek.

2024 Dacia Duster nasıl olacak?

Duster modelinin ürün patronu Julien Ferry, modelin geleceği ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

“Şirketteki rolü, çok iyi bir fiyat-özellik oranı sağlamaktır”

“Yoldan çıkabilen basit bir araba arayan bu müşterilere hitap etmeli.”

Ferry, Duster modelinin arazi kabiliyetinin mevcut modelin halefi için bir öncelik olacağını vurgularken; Duster’ın eski 4×4 versiyonu, satışa sunulan en ucuz dört tekerlekten çekişli SUV modellerinden birisi. Ferry model “uzman olmayan en iyi arazi aracı” olarak nitelendiriliyor. Bu nedenle geliştirilmesi planlanan modelin; temel Duster modelinin tarifine uygun olarak müşteri taleplerine göre güncellenmesi hedefleniyor.

Bu yılın başlarında, Dacia CEO’su Denis Le Vot; Renault-Nissan-Mistubishi Alliance’ın, Sandero modelinde kullanılan CMF-B platformunu “tam olarak kullanacağını” söyledi. Bununla birlikte Dacia ve Lada tarafının modellerin, tek platformda inşa edilmeye devam edilmesi planlanıyor.

Renault tarafında gördüğümüz A ve B segmentlerinde, uygun fiyatlı EV modellerinde kullanılan CMF-BEV platformu; markanın tam olarak istediği uygun fiyatlı olma özelliğini de destekler nitelikte. Bununla birlikte geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Renault 5 EV modeli de bu platform üzerine inşa ediliyordu.

CMF-BEV mimarisi, geleneksel CMF-B yapısına oldukça benzer bir yapıya sahp. Bununla birlikte bu platform, CMF-B platformuna sahip modellerin elektrikli olması yolunu oldukça kolaylaştırıyor. Örnek vermek gerekirse bu benzerlik sayesinde her iki platforma sahip otomobiller aynı yerde ve aynı hatta üretilebiliyor. Tam bu noktada akıllara CMF-B platformuna sahip Duster modelinin CMF-BEV ile elektrikli bir hale gelme ihtimali geliyor.

Şimdilik CMF-BEV platformu iki motoru destekleyebilecek bir kabiliyete sahip değil. Fakat bu desteği Renaul tarafının CMF-EV platformu ile sağlaması bekleniyor. Bununla birlikte bu platformu ilk olarak Alpine tarafından gelecek elektrikli crossover modeli ile görebileceğiz.

Son olarak Dacia Spring Electric modelinin, 10.500 Sterlinden başlayan fiyatlar ile sunulması; markanın elektrifikasyona geçerken satın alınabilirliğini koruma hedefini doğrular nitelikte.

Exit mobile version