Site icon Dijital Tekerlek

2024 Cupra Terramar SUV ortaya çıktı

2024 Cupra Terramar SUV yapılan etkinlik ile beraber kamuoyuna duyuruldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yaptığı etkinlik ile beraber 2025 yılına kadar olan planlarını özetleyen Cupra, üç yeni segmentte üç yeni aracını tanıttı. UrbanLebel ve Tavascan modellerinin ardından tanıtılan 2024 Cupra Terramar, markanın son içten yanmalı otomobili olacak.

2024 Cupra Terramar tasarımı

Tasarım noktasında yeni üçlü elmas far imzasına sahip olan otomobil, sahip olduğu köşeli tasarımı ile beraber oldukça heybetli bir genel duruşa sahip. Bununla birlikte Audi Q3 ile aynı altyapıya sahip olacak olan model, Macaristan’da Volkswagen Grub’un Györ fabrıkasının hemen yanında üretilecek. Otomobil halihazırda paylaşılan bilgiler ile beraber 4500 milimetre uzunluğa sahip olacak. Ayrıca arka tarafta Cupra modelinin diğer modellerinde de gördüğümüz boydan boya olan stop ile büyük Cupra yazısı, Terramar modelinde de kullanılmaya devam ediliyor.

Cupra tarafında tasarım sorumlusu Jorge Diaz modelin tasarım çalışmalarının yüzde 99 oranınında tamamlandığını belirtirken, iç yaşam alanının halen gizli tutulmaya devam edildiğini söylüyor. Bununla birlikte Audi Q3 ile beraber üretilecek olan model, MQB platformu üzerine inşa edilecek.

Ön çamurlukta görülen şarj soketi ile beraber plug-in hibrit bir kuruluma sahip olacağı kesinleşen otomobil, saf elektrikli güç ile yaklaşık olarak 100 kilometre yol alabilecek. Bununla birlikte otomobilin saf benzinli versiyonlarada sahip olacağı belirtilirken; teknik detaylar hakkında detaylı bir açıklama paylaşılmadı.

Son olarak tahminler, 2024 yılında satışa çıkacak olan yeni Terramar’a ilişkin son tasarım detaylarının ve teknik özelliklerin; 2023 yılında resmi olarak kamuoyuna duyurulması yönünde.

“Cupra UrbanRebel üretime bir adım daha yaklaştı”

Exit mobile version