Site icon Dijital Tekerlek

2024 Cupra Tavascan Extreme E Concept önizlendi

2024 Cupra Tavascan Extreme E Concept, Münih Otomobil Fuarında kamuoyuna resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Oldukça sportif bir tasarıma sahip olan model; Cupra Born hot hatch modelinin ardından markanın ikinci EV’si olacak. Bununla birlikte modelin herhangi bir performans detayı henüz onaylanmadı.

Modelin Volkswagen tarafında bu yılın başlarında tanıtılan; ID.4 GTX modeli ile aynı güç aktarma organlarına sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte ID.4 GTX modeli bünyesinde 77kWh değerinde bir pil ve 302 beygirlik çift elektrik motorlu bir güç aktarma organına sahip. Tavascan konsepti de ID.4 modeli gibi aynı MEB platformu üzerine inşa ediliyor.

2024 Cupra Tavascan Extreme E Concept tasarımı

Gövde kısmının büyük bir kısmı karbon fibere doğal bir alternatif olarak görülen keten liflerinden oluşuyor. Bununla birlikte bu malzeme sayesinde otomobilin çevre üzerindeki etkisini azalttığını da belirtmek gerek.

Ön kısma baktığımız vakit üçgenlerin birleştiği bir far tasarımı bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelin sis lambaları da hemen bu farların altına konumlandırılmış vaziyette. Ayrıca farlar arasında yer alan ve aerodinamik anlamda modele oldukça katkı sağlayan tasarım ise; modeli oldukça agresif gösteren bir yapıda.

Arka tarafa geldiğimiz vakit; ön tarafta gördüğümüz farlara benzeyen bir stop tasarımı bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelin arka tekerlek davlumbazlarında yer alan çamurluklarda dikkatleri çekmeyi başarıyor.

Cupra tarafı konsept ile ilgili ne düşünüyor?

Cupra Strateji, İş geliştirme ve Operasyonlar Direktörü Antonino Labate konsept ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu;

 “Bir bütün olarak Extreme E projesine kuvvetle inanıyoruz.”

“Elektrifikasyon, sürdürülebilirlik, cinsiyet dengesi ve çeşitlilik, Cupra ve Extreme E arasındaki ortak değerlerdir.”

“Cupra Tavascan Extreme E Concept, gelecek sezon rekabet edebilmek için Cupra’da yaptığımız sıkı çalışmanın açık bir kanıtı.”

Markanın sürücüsü Jutta Kleinschmidt ise model ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

“Cupra Tavascan Extreme E Concept inanılmaz görünüyor ve tamamen elektrikli olmasının yanı sıra, geri dönüştürülebilir ve organik malzemeler kullanarak artık daha da sürdürülebilir” dedi. “Bu yeni tasarlanmış versiyonla rekabet etmek için sabırsızlanıyorum!”

Son olarak 2024 Cupra Tavascan Extreme E Concept modelinin ne zaman görücüye çıkacağı henüz belli değil.

“Yeni Cupra UrbanRebel konsepti Münih’te gösterimde!”

Exit mobile version