Site icon Dijital Tekerlek

2024 Chevrolet Silverado EV resmi olarak tanıtıldı

2024 Chevrolet Silverado EV elektrikli pikap modeli tanıtımıyla birlikte tüm dikkatleri toplamayı başardı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

General Motors tarafından gelen model, kamyon hayranlarının ihtiyaç duyacağı akıllı özellikler ile tanıtıldı. Bununla birlikte modelin 2023 yılının bahar ayında kullanıcılara ulaştırılması planlanıyor.

2024 Chevrolet Silverado EV teknik özellikleri

Modelin bünyesinde şimdiye kadarki en büyük Ultium pil takımı bulunuyor. Bu takım ile modelin 643 kilometre menzile sahip olduğu tahmin ediliyor. Bununla birlikte model çift elektrikli motora ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Silverado EV sahip olduğu elektrikli motorlar ile 664 beygir güç, 1063Nm tork üretebiliyor. Ayrıca pikabın 0-100 km/s hızlanma süresinin 4.5 saniye altında olduğu belirtiliyor. Model 350kW DC hızlı şarj ile gerçekleştirilen 10 dakikalık şarj ile 160 kilometrelik bir menzile kavuşabiliyor.

Silverado EV WT varyantı ile temel iş kamyonu, RST varyantı ile ise performans odaklı bir amiral gemisi pikap olmayı hedefliyor. Bununla birlikte 664 beygirlik RST varyantının yanı sıra WT varyantı da 510 beygir güce, 834Nm tork değerine sahip. RST tarafında model arka tekerlek direksiyonu, otomatik uyarlanabilen havalı süspansiyon, Super Cruise ve Multi-Flex Midgate gibi yapılandırılabilen özelliklere sahip. Bagaj kapağı açık vaziyetteyken modelin kargo zemin uzunluğu 304 santimetre seviyesinde.

WT varyantı tarafında 3628 kilogramlık bir çekme ağırlığı, 544 kilogramlık ise taşıma ağırlığı mevcut. RST tarafına baktığımızda ise; çekme ağırlığı 4535 kilograma, taşıma ağırlığı ise 589 kilograma yükseliyor.

İç tarafa baktığımızda; 11″ boyutunda dijital gösterge ekranına kadar uzanan devasa 17″ boyutundaki orta ekran bizleri bekliyor. Bununla birlikte dijital ekranlar her iki donanım seviyesinde de mevcut. Ancak ek olarak RST tarafında 14″ boyutunda bir görüş alanı oluşturabilen head-up display mevcut.

Bu ekranlar içerisinde kullanılan sistemlere geldiğimiz vakit ise; GM tarafından geliştirilen ve sık sık güncellenen yeni Ultifi Linux tabanlı yazılım platformu bizleri bekliyor. Ayrıca modelde bulunan fiziksel tuşlar aracılığıyla da temel fonksiyonlara müdahale edilme şansı mevcut.

Son olarak elektrikli Chevrolet Silverado modeli tam donanımlı First Edition paketi ile 105.000 dolar fiyat etiketine sahip. WT tarafında ise fiyat 41.595 dolardan başlayacak.

“Yeni nesil Lexus NX “Güvenli Otomobil” ödülü’nü aldı”

Exit mobile version