Site icon Dijital Tekerlek

2023’te Elektrikli Araçlar Çığır Açacak!

2023’te Elektrikli Araçlar Çığır Açacak! 5

Ne kadar da geleceği öngörebilen bir başlık oldu değil mi 😄 Çünkü biz de geleceğe yönelik güçlü tahminleriyle bilinen Ray Wills’in yalancıyısız 😅

Tesla

2023 yılına kadar elektrikli araç fiyatlarının benzinli araç fiyatlarına yaklaşacağını söylüyor. Yani  günümüzde de birçok elektrikli araca yönelindiğinden bu iddiayı doğrular nitelikte. 🧐

Wills ayrıca gelecekte benzine zor ulaşılacağından benzin istasyonlarının zamanla geçeceğinden ve kolay ulaşılabilirliği sayesinde elektriğin baskın olacağını belirtiyor. Bu iddia fazlasıyla güçlü olsa da olayları biraz daha somut bir çerçevede incelemekte yarar var.

Tesla Model 3, Porsche Taycan ve Nissan Leaf geleceğin gözde araçları

Geçtiğimiz günlerde yazdığım Porsche Taycan ve Nissan Leaf gibi elektrikli araçlar kesinlikle geleceğin araçları olacak.

Elektrikli araç denilince ilk akla hiç şüphesiz Tesla geliyor. En çok satan Model 3 de dahil olmak üzere Tesla, ABD ve Avrupa’da araç satışlarında ciddi bir paya sahip. Tesla Model 3, 2019 yılının ikinci çeyreğinde sadece elektrikli araçların değil, aynı zamanda benzinli araçların satış sayılarını da geçti.

Çevreye verdiği değerle bilinen Norveç’te de benzer bir durum söz konusu, Son çıkan bir habere göre Tesla Model 3, Norveç’te bulunan tüm araçların %12,4 gibi ciddi bir payını oluşturuyor. Dünyaca ünlü BMW 3 serisi bile Norveç’te Tesla’nın pazar payını geçemedi. Bu durumda Tesla’nın otomotiv sektörüne büyük bir değişiklik getirdiğini bile söyleyebiliriz.

Dizel araçların büyüsüne kapılan Volkswagen gibi üreticilerse milyarlarca euro yatırımlarıyla elektrikli araçlar üzerine odaklanıyor.  Ayrıca  Porsche gibi markalarsa artık BMW ve Mercedes’i değil, Tesla’yıbir rakip olarak görüyor. 🤜🏼🤛🏼

Teknoloji geliştikçe elektrikli otomobillerin fiyatı da düşebilir
Dijital Tekerlek | Twitter

Kısaca araç üreticilerinin elektrikli araçlar üzerine yoğunlaştıklarını kesin bir şekilde söyleyebiliriz. 

Otomobil üreticilerinin bu alana eğilmesinin yanı sıra kullanıcıların elektrikli araçların avantajlarını keşfetmesiyle birlikte benzinli araçlar kullanılmayan bir teknoloji haline gelebilir. Bu durumda da elektrikli araçların daha fazla üretilmesiyle rekabetçi bir ortamın oluşması beklentiler arasında.

Markaların daha fazla elektrikli araç üretmesiyle birlikte elektrikli araç fiyatları, benzinli araçların fiyatlarına kadar gerileyebilmesi mümkün. Farklı üreticilerin farklı modeller üretmesi, o zamana kadar elektrikli araç kavramının standartlaşmasıyla birlikte fiyatların birçok kullanıcı için normal seviyelere gelebileceğini söyleyebiliriz.

Dolayısıyla 2023 yıllarında benzinli, dizel ve elektrikli araçlar arasında büyük bir rekabet oluşacağı belli.

Peki fiyatlar aynı olursa siz hangisini tercih edersiniz? 🤔

2023 yılına kadar bizi takip edin ve bunun cevabını birlikte öğrenelim 😂😂.

Exit mobile version