Site icon Dijital Tekerlek

2023 Toyota GR Corolla Morizo ​​Edition herşeyin daha iyisini vaad ediyor

2023 model yılı ile yalnızca 200 adet üretilecek olan 2023 Toyota GR Corolla Morizo ​​Edition gösterildi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İki koltuklu özel Toyota GR Corolla versiyonu, yeni ayarları ile beraber daha fazla gücü, daha sportif bir sürüş deneyimi ile kombinliyor. Bununla birlikte altı vitesli düz şanzımanı kullanmaya devam eden model, 300 beygir güç üretebiliyor.

2023 Toyota GR Corolla Morizo ​​Edition teknik özellikleri

Motor tarafında G16E-GTS 1.6 litrelik turbo şarjlı motoru kullanmayı devam eden Japon otomobil üreticisi; yaptığı revizyonlar ile beraber 300 beygir güç ve 370Nm torku kullanıcısına sunabiliyor. Şanzıman tarafında altı vitesli manuel şanzımanı kullanmaya devam eden üretici, bu şanzımanın vites aralıklarını kısaltıyor. Bu sayede hızlanma süreleri olumlu etkileniyor.

Boş ağırlığı 1445 kilogram olan model, Circuit Edition’dan 48 kilogram daha hafif. Bu hafifliğin arka tarafta bulunan koltukların, hoparlörlerin ve silecek sisteminin kaldırılmasıyla sağlandığını belirtmek gerekiyor.

Jant tarafında da 10 kollu, 18″ boyutunda dövme alüminyum jantlara sahip olan model; 235/40 Pilot Sport 4 lastik yerine 345/40 Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikleri ile kullanıcılara sunuluyor.

2023 Toyota GR Corolla Morizo ​​Edition tasarımı

Tasarım noktasında ön fasya ve işlevsel soğutma kanalları ile beraber dikkat çeken modelin arka rüzgarlığı yakın zamanda gösterilen Circuit Edition versiyonuna göre daha küçük. Bununla birlikte mat kaplama detaylarına sahip olan modelin rengi gri olarak tercih ediliyor.

İç yaşam alanında bilgi-eğlence sisteminin kontrolü için yeni trim parçaları ve güncellenen yazılımlar bizleri bekliyor. Bu yazılımlar ile beraber modele özgü grafikler kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte orta konsolda 10.5″ boyutundaki dokunmatik ekranın büyüdüğünü de söylemek gerekiyor. Ayrıca 12.3″ boyutundaki özelleştirilebilir gösterge ekranı ile otomobile ilişkin birçok veriye ulaşmak mümkün.

Son olarak aldığı iyileştirmeler ile dikkatleri çeken 2023 Toyota GR Corolla Morizo Edition, 2023 yılının başında satışa sunulacak.

Exit mobile version