Site icon Dijital Tekerlek

2023 Rolls-Royce Spectre ilk kez bugün gösterildi!

Rolls-Royce tarafında merakla beklenen elektrikli model, 2023 Rolls-Royce Spectre modelinin ön izlemesi gerçekleştirildi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce tarafının elektrifikasyon yönünde atacağı adımlar uzun süredir merakla bekleniyordu. Bununla birlikte marka geçmişte tanıttığı iki elektrikli konsept otomobilin ardından; 2023 yılının sonlarında piyasaya sürmeyi planladığı Spectre modelinin ön izlemesini bugün gerçekleştirdi.

2023 Rolls-Royce Spectre tasarımı

Model kamuflaj benzeri bir kaplamayla gösterilse dahi genel tasarım hatlarını görmek mümkün. Genel hatları ile model büyük Wraith coupe modeli gibi oldukça geniş bir tasarıma sahip. Bununla birlikte modelin jantları ve sahip olduğu detaylar ile elektrikli olsa dahi; Rolls-Royce olduğunu her açıdan belli ediyor.

Yüzeyde yer alan kaplama nedeniyle modelin tasarım detaylarını görmek bir hayli güç. Bu nedenle modelin detaylarını görebilmek için marka tarafından başka görselleri beklemekten başka çaremiz yok.

Rolls-Royce tarafı saf elektrikli ilk üretim modelini gösterirken; 2030 yılına kadar tüm ürün yelpazesinde içten yanmalı motorları aşamalı olarak kaldıracağının sözünü de şimdiden verdi.

2023 Rolls-Royce Spectre teknik özellikleri

Modelin güç aktarma organları ile ilgili olarak herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Bununla birlikte lüks otomobil üreticinin ilk seri üretim elektrikli otomobili olacak modelin, teknik detayları için tahmin yapmakta oldukça zor. Fakat modelin, Rolls-Royce tarafına yakışır şekilde rakipsiz olma mottosuyla geliştirilmesi bekleniyor.

İngiliz otomobil üreticisi modelin iki yıllık test programına dahil olacağını belirtti. Ayrıca bu testler ile model 241 milyon kilometreden fazla yol kat ederek test edilecek. Marka bahsettiğimiz bu kilometre değerinin yaklaşık 400 yıllık kullanıma eşit olduğunu özellikle belirtiyor.

Açıklamalar

Rolls-Royce Motor Cars CEO’su Torsten Müller-Ötvös, marka için oldukça önemli olan gün içerisinde, konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı;

“Bugün, 4 Mayıs 1904’ten bu yana Rolls-Royce Motor Cars tarihindeki en önemli gün. O tarihte, kurucu babalarımız Charles Rolls ve Sir Henry Royce, ilk kez bir araya geldi ve en iyiyi yaratacakları konusunda anlaştılar.”

“Zamanında kendilerine sunulan en ileri teknolojiyi kullanarak ve olağanüstü mühendislik akıllarını uygulayarak, bu iki öncü, tamamen yeni bir ayrım ölçütü belirleyerek, erken içten yanmalı motorlu arabaları gürültülü, rahatsız edici ve ilkel ulaşım araçlarından yükseltti.”

“Yarattıkları otomobiller, dünyaya gerçek bir lüks deneyimi sundu ve Rolls-Royce için bugüne kadar tartışmasız olarak işgal etmeye devam ettiği nihai zirve konumunu güvence altına aldı. Marka, bir yüzyıldan fazla bir süredir içten yanmalı otomobillerde en iyiyi tanımlamaya devam ediyor.”

“117 yıl sonra bugün, Rolls-Royce’un küresel tamamen elektrikli otomobil devrimini yükseltecek ve ilk ve en iyi süper otomobili yaratacak olağanüstü yeni bir ürün için yolda test programına başlayacağını duyurmaktan gurur duyuyorum. Ayrıca bu bir prototip değil. Gerçek olan bu, açıkça test edilecek. Ancak mevcut teknolojinin Rolls-Royce deneyimini destekleyebileceği konusunda şimdiye kadar tatmin olmadık.”

“Rolls-Royce’da bir süredir elektrikli bir güç aktarma organı deniyoruz. Sessiz, rafine ve neredeyse anında tork oluşturarak muazzam bir güç üretmeye devam ediyor.  Rolls-Royce’da buna “waftability” diyoruz.”

“2011’de çalışır durumda tamamen elektrikli bir Phantom olan 102EX’i ortaya çıkardık. Bunu 2016 yılında, markanın birkaç on yıl sonraki geleceğine yönelik vizyonumuzu temsil eden yine tamamen elektrikli 103EX ile izledik.”

“Yeni isim ”Spectre”, ürünlerimizin içinde bulunduğu öteki dünyaya ait ortama mükemmel bir şekilde uyar. Bununla birlikte ”Spectre” ile 2030 yılına kadar tüm ürün portföyünün tamamen elektrifikasyonu için referanslarımızı belirledik.”

Son olarak Müller-Ötvös, “Rolls-Royce ne zaman elektrikli olacak?” sorusuna şu cevabı verdi;

“Açık bir sözle cevap verdim: ‘Rolls-Royce bu on yılda elektriklenecek.’ Bugün sözümü tutuyorum.”

“Eski Apple tasarımcısı Jony Ive, Ferrari ile çalışacak”

Exit mobile version