Site icon Dijital Tekerlek

2023 Range Rover Sport resmi olarak tanıtıldı!

Yenilenen 2023 Range Rover Sport modeli PHEV varyantı ve V8 motoru ile tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yakında satışa sunularak, Eylül ayında showroomları süslemesi beklenen 2023 Range Rover Sport; minimalist detayları ile gösterildi. Bununla birlikte “Spor lüksün yeniden tanımı” olarak nitelenen model, güncel tasarımı ile dikkatleri toplamayı başardı.

2023 Range Rover Sport tasarımı

Modern duruşunu 2022 Range Rover modelinden, sportif duruşunu ise bir önceki nesilden alan Range Rover Sport; gerek boyutları gerekse ayrıntıları ile bir önceki nesli andırmaya devam ediyor. Bununla birlikte 75 milimetre artan dingil mesafesi ile oldukça uzayan model, ön ve arka taraftaki çıkıntıları sayesinde güncel hacmini oldukça güzel gizleyebiliyor. Model 23″ boyutuna kadar sunulan jant opsiyonları ile beraber gövde renginde olan yan etekleri oldukça güzel doldurabiliyor. Ayrıca model standart olarak 20″ boyutundaki jantlar ile kullanıcılara sunuluyor.

Modelin genel tasarımına baktığımızda aşağı doğru eğimli olan bir tavan çizgisi bizleri bekliyor. Bununla birlikte bu tavan çizgisi ile spoylerin birleşimi ile arka tarafta da bütünlük sağlanıyor. Gömme kapı kolları ile pürüzsüz bir yüzeye sahip olan model; Land Rover tarafında kullanılan en ince ön farlara sahip. Ayrıca modelin oldukça aerodinamik tasarımı ile beraber sürtünme katsayısı yalnızca 0.29 cd seviyesinde.

İç yaşam alanında da dış tasarımda gördüğümüz minimalist dokunuşlar devam ediyor. Bununla birlikte 13.1″ boyutundaki bilgi-eğlence ekranı ile beraber kontroller kullanıcılara sunuluyor. Gösterge paneli tarafında ise 13.7″ boyutunda dijital gösterge panelleri bizleri bekliyor. Meridian ses sistemine sahip olan model, ekstra gürültü engelleme sistemine de sahip. Tüm bu kurulum Alexa destekli Pivi Pro teknolojisi ile destekleniyor.

2023 Range Rover Sport teknik özellikleri

MLA-Flex platformu üzerine inşa edilen model, yüksek ihtimalle ilk tamamen elektrikli Range Rover Sport olacak. Ancak elektrikli bu modelin 2024 yılından önce tanıtılması pek mümkün görünmüyor. Modelin güç aktarma organlarına baktığımızda P360 SE, P360 SE Dynamic, P440e Autobiography ve P530 First Edition varyantları bizleri bekliyor.

P360 SE modelinde 3.0 litrelik hafif hibrit destekli benzinli bir motor bizleri bekliyor. Bu motor sayesinde model 355 beygir güç, 500Nm tork üretebiliyor. P400 SE Dynamic seviyesinde ise aynı kuruluma sahip olan model 395 beygir güç, 550Nm tork üretebiliyor. Bununla birlikte bir üst seviye olan P440e Autobiography modelinde 3.0 litrelik plug-in hibrit bir kurulum bizleri bekliyor. bu kurulum ile beraber model 434 beygir güce, 839Nm torka sahip. P440e Autobiography modeli ile beraber 31.8kWh boyutunda pil paketi bizleri bekliyor. Ayrıca sahip olduğu güç sayesinde model 100 km/s hıza 5.5 saniyede ulaşabiliyor.

En güçlü versiyon olan P530 First Edition varyantında ise 523 beygir güç eretebilen ve 750Nm tork üretebilen 4.4 litrelik V8 motor bizleri bekliyor. Bu motor ile beraber model 100 km/s hıza 4.3 saniyede ulaşabiliyor.

Son olarak sunulan bütün varyantlar, sekiz vitesli otomatik şanzıman ile kombine edilirken; dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.

Exit mobile version