Site icon Dijital Tekerlek

2023 Mercedes-AMG One resmi olarak tanıtıldı!

Formula 1 motoruna sahip olan Mercedes-AMG One, 1048 beygirlik gücüyle duyuruldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes-AMG başkanı Phillip Schiemer tarafından;

“Mercedes-AMG One ile sınırları zorlamaktan fazlasını başardık. Modern bir Formula 1 güç aktarma organını yolda günlük kullanıma uygun hale getirmenin muazzam teknik zorlukları, şüphesiz bizi sınırlarımızı zorladı”

Mercedes-AMG yönetim kurulu tarafından ise model;
“Birçoğu geliştirme sürecinde projenin uygulanmasının imkansız olduğunu düşünmüş olabilir. Ancak Affalterbach ve Büyük Britanya’daki ekipler asla pes etmediler ve kendilerine inandılar. Tüm katılımcılara büyük saygı duyuyorum ve bununla gurur duyuyorum.” ifadeleri ile tanımlandı.

2023 Mercedes-AMG One teknik özellikleri

AMG One modelinin en can alıcı noktası beklide sahip olduğu motoru, bununla birlikte model yasal olarak kullanımı serbest olan Formula 1 motoruna sahip. 1.6 litre hacminde olan bu motor elektrik destekli tek bir turboşarj kullanarak 11.000 devir çevirebiliyor. Model sahip olduğu dört elektrikli motor ile beraber 1049 beygir güç üretirken; gücünü yola AMG 4Matic+ dört tekerlekten çekiş sistemi ile aktarabiliyor. Hibrit kurulum pil tarafında 8,4 kWh’lık bataryası ile destekleniyor. Ayrıca otomobil 100 km/s hıza 2.9 saniyede ulaşabiliyor.

Şanzıman tarafında özel olarak geliştirilen yeni yedi vitesli otomatikleştirilmiş manuel şanzıman kullanılıyor. Bununla birlikte modelin 0-200 km/s hızlanma süresi ise 7 saniye sürüyor. Saf elektrikli güç ile 18 kilometre menzile sahip olan model, yalnızca 1695 kilogram ağırlığında.

Süspansiyon ve gövde

Monokok şasi ve sahip olduğu süspansiyon sistemi ile üstün performansı amaçlayan One, önde ve arkada beş kollu ayarlanabilir payandaya sahip. Bu desteklerin hareket yönünün tersine monte edilmesi ile beraber gövde yuvarlanmasının önlenmesi için geleneksel stabilizatöre olan ihtiyaç ortadan kaldırılabiliyor. Sürüş modları konusunda Comfort, Sport ve Sport+ modlarına sahip olan model, çekiş sistemi sayesinde oldukça çeşitli sürüş deneyimi sunabiliyor.

Mercedes-AMG One tasarımı

Aerodinamik tasarım detaylarını ilk bakışta fark etmek oldukça kolay. Ancak Mercedes tarafından otomobilin basma kuvvetine ilişkin herhangi bir açıklama henüz gelmedi. Aktif aero bileşenleriyle beraber sürüş modları desteklenebilirken bu basma kuvvetinin değişken olduğunu söylemek mümkün. Bununla birlikte ön difüzörde aktif rüzgarlıklar, ön tekerlek davlumbazlarında havalandırma yuvaları ve arka kanat detayı ile beraber yol tutuşundaki optimizasyon çalışmaları tasarım tarafında direkt olarak fark edilebiliyor. Ayrıca Track modu altında geçen Race Plus ve Strat2 modları ile beraber basma kuvveti normal otoyol moduna göre beş kat daha fazla olabiliyor. DRS ismindeki Formula 1 severlerin oldukça yakından tanıdığı mod ile beraber ise en yüksek hıza ulaşmak için otomobilin sürüş dinamikleri ayarlanabiliyor.

Dış yaşam alanında AMG One, isteğe bağlı Michelin Pilot Sport Cup 2 M01 lastiklerle sarılan magnezyum jantlar bizleri bekliyor. Bununla birlikte hiper otomobiller için özel olarak tasarlanan fren sistemi tarafında 15.6″ boyutunda karbon seramik disk frenleri tutan altı pistonlu kaliperler kullanılıyor.

İç yaşam alanı

Formula 1 deneyiminin iç yaşam alanında da devam ettiğini söylememiz mümkün. Bununla birlikte modelde kullanılan koltuklar tamamen sürüş odaklı. Sürücü otomobile ilişkin bütün detayları iç yaşam alanında 2 adet bulunan 10″ boyutundaki dijital ekranlar vasıtasıyla takip edebiliyor. Ayrıca 2023 Mercedes-AMG One, Formula 1 tarzındaki direksiyon simidi ile bu tasarım tamamlanıyor. Karbon fiber detaylar ile harmanlanan klima kontrolleri ve hoparlör ızgaraları bizleri bekliyor.

“2022 yılında Avrupa’da en çok satan otomobiller”

Exit mobile version