Site icon Dijital Tekerlek

2023 Mercedes-AMG CLE 63 kış testlerinde görüntülendi

2023 Mercedes-AMG CLE 63 planlanan lansman öncesinde İsveç’te kış testlerinde kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes tarafında uzun süredir konuşulan C-Serisi Cabriolet modelinin ayrılığı söylentisi ile birlikte; Alman otomobil üreticisi bu söylentiyi C-Serisi ve E-Serisi Cabrio modellerinin arasındaki boşluğu kapatmak adına CLE-Serisi ile çözüme ulaştıracak.

2023 Mercedes-AMG CLE 63 tasarımı

Oldukça yoğun bir kamuflaj ile görüntülenen modele baktığımızda dikkatleri ilk olarak; şişkin kanatlar, geniş hava girişleri ve alçalan sürüş yüksekliği çekiyor. Bununla birlikte görüntülenen modelin agresif duruşunun kaynağı olarak; CLE 63 varyantı olduğu düşüncesi bulunuyor. Ayrıca modelin arka tarafında yer alan çift egzoz çıkışının da bu düşünceyi desteklediğini söylemek mümkün. Elektrifikasyon veya hibrit bir güç aktarma organı ihtimaline yönelik gözlerin aradığı herhangi bir şarj portu ise görüntülenen modelde bulunmuyor.

Teknik tarafta modele ilişkin herhangi bir resmi bilgi bulunmasa da; modelin MRA-2 platformu üzerine inşa edildiği düşünülüyor. Bununla birlikte modelin performanslı varyantında altı silindirli bir motorun kullanılması mümkün görünüyor. Ancak beklentilerin bir kısmı, CLE 63 modelinde hibrit turboşarjlı 2.0 litrelik bir motorun bulunacağı yönünde.

“2022 Volkswagen ID.5 donanım paketleri açıklandı”

Exit mobile version