Site icon Dijital Tekerlek

2023 Lotus Eletre markanın elektrifikasyona geçişi niteliğinde

İngiliz otomobil üreticisi Lotus, 2023 Lotus Eletre modeli ile birlikte elektrifikasyona yönelik olan adımlarını somutlaştırıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Geleneksel spor otomobil üreticisi olarak bilinen Lotus, ürün yelpazesini elektrikli SUV Eletre ile genişletiyor. Bununla birlikte yaklaşık olarak Lamborghini Urus boyutlarında olan model; teknolojik açıdan zengin, yüksek performanslı profiliyle kullanıcılara ulaşmayı hedefliyor. Geely tarafının satın alımıyla üretilen model, Type 132 olarak kodlanıyor. Bu kodlamanın manası ise gelecek elektrikli modellerin Type 133, Type 134 ve Type 135 şeklinde isimlendirilmesi yönünde.

2023 Lotus Eletre teknik özellikleri

Eletre model 5105 mm uzunluğa, 2131 mm genişliğe, 1630 mm yüksekliğe sahip. Bununla birlikte model yaklaşık olarak 592 beygir güç üretebilecek. Modelin batarya paketi tarafında ise 100kWh’den daha büyük pil kapasitesine sahip olması bekleniyor. Bu paket ile beraber model 560 kilometre menzile sahip olacak. Şarj hızı noktasında ise model 350kW’lık bir şarj cihazıyla 18 dakikada %100 oranında şarj edilebilecek.

Model havalı süspansiyonu, aktif aerodinamik detayları, aktif arka aks yönlendirmesi ve elektronik sınırlı kaydırmalı diferansiyel aracılığıyla tork yönlendirmesine sahip olacak. Bununla birlikte Lotus, modeli “olağanüstü dinamikler, olağanüstü konfor ve gerçek Lotus performansının birleşimi” olarak tanımlıyor.

Modelde dünyanın ilk konuşlandırılabilir lidar sensörleri Eletre’nin dışına yerleştiriliyor. Bununla birlikte model dördüncü seviye otonom sürüş desteğini kullanıcılara sunabiliyor.

2023 Lotus Eletre tasarımı

Eletre modeli Coventry, Warwickshire’daki Lotus Technology Creative Center’da (LTCC) tasarlandı. Bununla birlikte model, uzun dingil mesafesi ile beraber çok kısa ön ve arka sarkıntalara sahip. Ayrıca modelin kompakt motor kaputu, Lotus’un tarihi ortadan motorlu düzeninden gelen stil ipuçlarını yansıtıyor.

Jantlara baktığımızda model görsellerde 23″ boyutunda jantlara sahip. Ancak üretim versiyonunda 22″ boyutunda jantlar kullanılacak. Bununla birlikte bagaj alanı noktasında model, 470 litrelik bir alana sahip.

Açıklamalar

Eletre’nin tasarımına liderlik eden LTCC patronu Ben Payne model ile ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“Burnu öne doğru itmeye çalıştık ve çok kısa bir başlık ve çok keskin bir burnumuz oldu, bunların hepsi ürünün olduğundan daha uzun, daha alçak ve daha şık görünmesine yardımcı oluyor.”

 “Üstün bir iç mekan ve teknoloji açısından onu zorlamaya çalıştık. Araba vücut ısınızı ölçebilir. Bu ürünlerin tanıtımı anahtardır. Lotus için büyük bir adım değişikliği.”

“İhtiyacımız olmayan yerlerde kütleyi azalttık. Örneğin, gösterge panelinin orta bölümüne ihtiyaç yoktur. Lotus bir sürücü markasıdır, bu nedenle 15.1 inç dokunmatik ekranımız var ve bunun sürücü için minimum [görünüm] olduğundan emin oluyoruz.”

Son olarak 2023 Lotus Eletre Çin’in Wuhan kentindeki yeni Lotus sahasında üretilecek.

“AMG’nin 55.yılı Mercedes-AMG G63 Edition 55 ile kutlanacak”

Exit mobile version