Site icon Dijital Tekerlek

2023 Le Mans yarışı için Porsche geliştirmelere devam ediyor

Porsche, 2023 Le Mans yarışında kullanacağı hiper otomobile ilişkin ilk görselleri paylaştı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

LMDh yönetmeliklerine dayanılarak geliştirilen modelin ilk görselleri kamuflajlı olarak geldi. Bununla birlikte Alman üretici 2023 Le Mans yarışında, Dünya Dayanıklılık Şampiyonasında ve Amerikan IMSA Şampiyonasında boy gösterecek. Gelecek yıl prototip aşamasında olan otomobilin kapsamlı testleri başlayacak. Bu süreç içerisinde geliştirme çalışmalarına yarışçı Dane Cameron ve Felipe Nasr liderlik edecek.

Dane Cameron 33 yaşında ve 2016, 2019 yıllarında iki kez en iyi prototip unvanını kazanan IMSA’da geniş bir yarış deneyimine sahip. Ayrıca Cameron üç sezon boyunca Acura tarafında da yarışmıştı.

Felipe Nasr ise 29 yaşında olup; 2018’de ve bu sezondaki Action Express Racing için iki IMSA şampiyonluğu kazandı. Ayrıca 2015 ve 2016 yıllarında Sauber takımı ile Formula 1’de yarışmıştı.

Çoğunlukla arka uç ve büyük arka kanada odaklanan görüntülere baktığımızda; oldukça belirgin olan aşağı konumlandırılan fren lambası çubuğu dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte marka en fazla stil özgürlüğüne sahip olduğu ön tarafa ilişkin herhangi bir görsel paylaşmadı.

LMDh kurallarına göre üreticilerin, dört katılımcının birinden tedarik etmesi gereken özel şasileri kullanma zorunluluğu mevcut. Tam olarak bu noktada Porsche tarafı; Volkswagen Grubunda bulunan Audi tarafıyla işbirliğine girişiyor. Yani her iki tarafın otomobilleri de Multimatic tarafından üretilen şasi üzerine inşa edilecek.

Kullanılacak şasi ile birlikte modeller LMDh kurallarına göre özel bir hibrit elektrik motorunu kullanması gerekecek. Bunun yanında üreticiler kendi güç aktarma organlarını da motora ekleyebilecek. Fakat otomobiller için azami güç çıkışı 670 beygir olarak belirlenmekte.

Son olarak Porsche, 2023 yılındaki dayanıklılık yarışlarının ardından oldukça zorlu bir rekabete girecek. Bu rekabet süresince marka Toyota, Peugeot, Audi, Acura, BMW ve Ferrari gibi üreticiler ile rekabet edecek.

“Efsanevi Japon otomobilleri”

Exit mobile version