Site icon Dijital Tekerlek

2023 Hyundai Kona Alpler’de test ediliyor

2023 Hyundai Kona, Alpler’de test edilirken kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İkinci nesil Hyundai Kona, yoğun bir kamuflaj ile beraber güç aktarma organlarını test ederken görüntülendi. Bununla birlikte Ford Puma, Renault Captur ve Peugeot 2008 gibi rakipleri karşısında daha güçlü bir opsiyon olmak isteyen model; yeni tasarımı ile beraber segmentinde güçlenmeyi amaçlıyor.

2023 Hyundai Kona tasarımı

Hyundai modelin tasarımı noktasında retro-fütüristik güncel tasarım dili yerine mevcut modelin genel hatlarını koruyarak, güncelleme yapmayı hedefliyor. Bununla birlikte 2017 yılında Kona modeli ile gördüğümüz bölünmüş far tasarımınden yeni Bayon ve Santa Fe modelleri de etkilenmişti. Yeni model ile beraber marka için imza olabilecek bir detayın tanıtılması da oldukça muhtemel.

Yoğun bir kamuflaj ile görüntülenen modelin tasarımını yorumlamak bir hayli zor. Ancak genel hatlarıyla modele baktığımızda mevcut Kona modeli gibi, ince olan alt ve üst farlar dikkatleri çekiyor. Ön tamponun detayları, 2021 yılında yapılan makyaj çalışması ile oldukça benzer görünüyor.

Yan tarafta 10 kollu jantlara sahip olan modelin alıştığımız çamurluk uzantısı görünümü tamamlıyor. Ayrıca arka tarafta kamufle edilen egzoz sistemi iel beraber ikinci nesil Kona modelinin tamamen elektrikli olmayacağını doğruluyor.

Teknik özellikleri belli mi?

Platform noktasında Niro ile aynı platforma sahip olan birinci nesil Kona modelinin ardından, Niro modelinin K platformuna geçişi ile beraber Kona modelinin de bu platforma geçme ihtimali mevcut. Bu platform ile beraber daha geniş bir iç yaşam alanı kullanıcılara sunulabilir.

Motor tarafında hibrit benzinli ve tamamen elektrikli bir ürün yelpazesine sahip olması beklenen modelin; Ioniq 5 modelinde gördüğümüz 77.4 kWh boyutundaki batarya yerine, Kia Niro modelinde gördüğümüz 64.8 kWh boyutundaki bataryayı kullanması bekleniyor. Bununla birlikte otomobilin elektrikli verisyonunun yaklaşık olarak 200 beygirlik bir güç çıktısına sahip olması oldukça yüksek ihtimal.

Son olarak belirtmek gerekiyor ki, yeni nesil Kona modeline ilişkin herhangi bir resmi bilgi paylaşılmadı. Ancak otomobilin 2023 yılında bayilerde yerini alması bekleniyor.

Exit mobile version