Site icon Dijital Tekerlek

2023 GTO Engineering Squalo modeli geliyor

2023 GTO Engineering Squalo modeli geliyor 17

GTO Engineering tarafı; Ferrari 250 GTO esintisine sahip 2023 GTO Engineering Squalo modeli için hazırlıklara devam ediyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2023 GTO Engineering Squalo teknik özellikleri

Model motor tarafında 4.0 litrelik V12 motora sahip. Bu sayede modelin 10.000 devir çevirebilmesi bekleniyor. GTO Engineering tarafı modelin 460 beygir gücünde olmasını planlıyor.

Klasik Ferrari modelindeki motor gibi GTO Engineering’in V12’si yakıt enjeksiyonu yerine karbüratöre sahip olacak. Bununla birlikte model manuel şanzıman ile eşleştirilecek. Ayrıca modelin şasisinin 250 GTO modelinden daha aşağıda ve daha geride konumlandırılması düşünülüyor.

GTO Engineering Genel Müdürü ve Kurucusu Mark Lyon model ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta;

“İnsanlar sık ​​sık bize Squalo ile 250 serisi otomobiller arasındaki benzerliklerin ne olduğunu soruyorlar ve bunu söylemek daha kolay: hiçbiri yok. İki [Squalo ve herhangi bir 250-serisi model] arasında paylaşılan herhangi bir parça yoktur ve bunun için bir anahtar durum çalışması motordur.”

“V12 Ferrari’lerin çoğunun içten dışa olduğunu biliyoruz ve son zamanlarda 1960’larda 4.0 litrelik bir V12 motoru tarttık; Marş motoru, yağ ve yağ doldurma tüpleriyle birlikte 176 kg idi. Bu, modern bir V12’den çok daha hafif ve bilgimizin yanı sıra modern gelişmeler ve tekniklerle daha da iyisini yapabileceğimizi biliyoruz. “

“Dört kameralı V12’mizdeki her parça ve konfigürasyon, Squalo için motorumuzun olabildiğince iyi olmasını sağlamak için eksiksiz bir mühendislik odaklı yeniden odaklandı.”

 “Burada yaptığımız şeye hayranlık duyuldu ve bunu gerçekten yapıp yapmadığımıza dair biraz şüphecilik görüyoruz: V12 ile güçlendirilmiş, alt tonlu, 60’lar hissi veren ancak modern güvenilirliğe sahip bir spor otomobil , keyif ve üretim kalitesi. “

Squalo tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit akıllara şüphesiz; tüm zamanların en ikonik Ferrari modellerinden olan 1962-250 GTO modeli akıllara geliyor. İki model arasında kapsamlı benzerlik dikkatleri çekse dahi; GTO Engineering tarafı modelin tamamen yeni olduğunu vurguluyor.

Tasarıma baktığımız vakit bizleri; üçlü havalandırma delikleri, dört çıkışlı egzoz sistemi ve çeyrek panellerdeki agresif havalandırma delikleri dikkat çekiyor. Bununla birlikte model LED farlara ve 18″ boyutunda alaşımlı jantlara sahip.

Son olarak modelin tasarımı bir çok meraklı ismi etkilemiş durumda. Bununla birlikte modelin büyük bir heyecanla beklendiğini de unutmamak gerekiyor.

“2021 Mercedes-Benz EQA yeni varyantlar ile genişliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version