Site icon Dijital Tekerlek

2023 Ford Ranger PHEV modeli kameralara yakalandı

2023 Ford Ranger PHEV modelinin prototipleri Güney Avrupa’da test edilirken kendisini gösterdi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2024 yılına kadar Avrupa’daki bütün ticari araç serisini sıfır emisyona kavuşturmayı amaçlayan Ford tarafı; yeni nesil Ranger kamyonetini de yeni bir plug-in hibrit güç aktarma organı seçeneği ile sunacak. Bununla birlikte marka modele tasarımsal anlamda da güncellemeler getirmeye hazırlanıyor.

2023 Ford Ranger PHEV detayları

2023 yılında çıkması beklenen yeni Ranger modeli, F-150 modelinden ilham alan stil ipuçlarını yavaş yavaş benimsemeye çalışmaya devam ediyor. Fakat modelin sahip olduğu yüksek orandaki kamuflajı nedeniyle; tasarımsal anlamda yorum yapmak için henüz erken gibi görünüyor. Dikkatleri çeken genellikle elektrikli prototiplerde gördüğümüz sarı çıkartmalar modelin ön camında mevcut. Bununla birlikte marka Avrupa’da satılan her modelin 2024 yılına kadar plug-in hibrit seçeneğine sahip olacağını doğruladı.

Söylentiler plug-in hibrit modelin 362 beygir güce, 680Nm tork değerine sahip olacağı yönünde. Elbette modelin bu güce ulaşmasında elektrikli motorunda katkısı bir hayli büyük.

PHEV prototipi olduğu düşünülen görüntülerdeki araç; etli lastiklere, çift egzoz çıkışına yada geliştirilmiş bir alt takıma sahip değil. Bununla birlikte modelin bu versiyonu da Tremor gibi off-road teması ile ayrı olarak satılması bekleniyor.

Ford’un Uluslararası Pazarlar Grubu başkanı Dianne Craig model ile ilgili olarak şu cümleleri kullandı; “Ranger, en yüksek hacimli, en başarılı küresel araçlarımızdan biridir. Bu yatırım, ekibimizi şimdiye kadarki en iyi Ford Ranger’ı daha fazla sayıda ve üstün kalitede sunacak araçlar ve tesislerle donatacak.”

Son olarak Ford, geleceğe yönelik tesis altyapısını geliştirmek için 686 milyon Dolar bütçe ayırdı. Bununla birlikte bu yatırım sayesinde modellerin üretiminde bir çok iyileştirmenin gelmesi hedefleniyor.

“2022 Lexus UX modeli aynı başlangıç fiyatıyla geliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version