Site icon Dijital Tekerlek

2023 Ferrari Hypercar modeli ilk kez görüntülendi

2023 Ferrari Hypercar modeli ilk kez görüntülendi 15

LaFerrari’nin halefi olarak görülen 2023 Ferrari Hypercar modeli görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ferrari 2023 yılı için Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’na yeni Le Mans Hypercar sınıfına dahil olarak katılacağını doğrulamakta. Büyük olasılıkla modelin LaFerrari’nin yol alternatifinin temelini oluşturması planlanmakta.

Ferrari tarafı böyle bir projenin varlığını 2019 yılında şirketin pazarlama müdürü Enrico Galliera tarafından gelen şu açıklama ile doğrulamakta idi; “Evet, 2022’den sonra gelecek olan bir sonraki hyper otomobil üzerinde çalışıyoruz.”

Ferrari bir Hypercar üreteceğini ve bu modelin halihazırda var olan bir Hyper modele dayanmasını planlamakta.

Elde var olan verilere göz attığımız vakit stil ile ilgili hiçbir şey net değil. Çünkü şimdilik yeni şase ve uyarlanan LaFerrari kaportası altında yer almakta. Bununla birlikte panelleme tarafının aynı olması, yeni modelin mevcut modele benzeyen boyutlarda olacağı ihtimalini desteklemekte.

2023 Ferrari Hypercar modeli teknik açıdan nasıl olacak?

Ferrari yeni model ile alakalı henüz hiçbir teknik özellik açıklamış değil. Fakat son zamanlarda 812 GTS modelinde kullanılan; 6.5 litrelik V12 motorun geliştirilen bir varyantı’nın modelde kullanılması planlanmakta.

Ayrıca SF90 modelinde yer alan elektrik teknolojisi ya da yeni bir enerji geri kazanım sistemi desteği bulunması beklenmekte.

İki yıl önce markanın Baş Teknoloji Sorumlusu Michael Leiters; SF90 modelinde yer alan hibrit teknolojisinin gelecek modellere de kolay bir şekilde uyarlanabileceğini söylemişti. Ayrıca şu cümleleri de kullanmakta idi: “Başka [hibrit] modeller de olacak, ancak özel güç aktarma organı özelliklerine sahip.”

Fakat Ferrari tarafında daha hafif bir elektrifikasyon sistemi de bulunmakta. Enrico Galliera 2019 yılında şu cümleleri kullanmakta idi; “Dürüst olmak gerekirse, bir V12’yi elektrikli hale getirmek çok, muhtemelen ağır ve büyük bir araba yaratmak anlamına geliyor. Bu nedenle elektrifikasyon ideal olarak daha küçük motorlarla birleştirilmelidir.

“Felsefemiz, gerekli evrim olduğunu düşündüğümüz şeye göre onları kullanmak için farklı teknolojilerle hazır olmaya çalışmaktır. Bu nedenle geniş bir motor yelpazesine sahibiz – V12, V8 ve gelecekte V6. Bu nedenle, teknoloji açısından, V12 gibi normalde emişli motorlara sahibiz. V8’de turbo teknolojisine sahibiz ve artık plug-in hibritimiz var. “

Son olarak Galliera yeni modelin SF90 modelinin 986 beygirlik gücünü arttırmaya nazaran; aerodinamik, hafiflik ve kontrol edilebilirlik alanlarına ağırlık vereceklerini belirtmekte. Bununla birlikte modelin hibrit olmayan bir güç aktarım sistemi ile sunulup Aston Martin Valkyrie modelini rakip alması da beklentiler arasında.

Nissan GT-R modellerinin hikayesi

Exit mobile version