Site icon Dijital Tekerlek

2023 Corvette Z06 modelinin lansmanı gerçekleşti!

Büyük bir merakla beklenen yeni nesil 2023 Corvette Z06 modeli resmi olarak tanıtıldı. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Chevrolet tarafının efsanevi modeli Corvette yeni nesli ile bütün sevenlerini ekran başına kitliyor. Bununla birlikte modelin resmi tanıtımı ile yayınlanan videosu içerisinde geliştirme ekibi ile NBA içerisinde forma giyen Devin Booker gibi biri ismin bulunması oldukça dikkat çekici. Video içerisinde ailesinin uzun yıllardır çeşitli Corvette modellerini kullandığını belirten Booker; yenilenen Corvette ile ilgili olarak oldukça olumlu yorumlarda bulundu.

2023 Corvette Z06 teknik özellikleri

Güç aktarma organı tarafında tahminler doğru çıkarken; model V12 motora veda ediyor. Bununla birlikte motor tarafında bizleri 5.5 litrelik V8 benzinli motor bekliyor. “DOHC V-8” kodlu motora sahip olan model 670 beygir güç, 623Nm tork üretebiliyor. Modelin 8400 devirde sunduğu maksimum beygir ile sahip olduğu sesinde inanılmaz bir doygunlukta olduğunu belirtmek gerekiyor.

Dört egzoz çıkışına sahip olan modelin bu egzozlarının tasarımı elbette yalnızca görsel olarak önemli değil. Paylaşılan resmi video da özellikle değinilen geleneksel dört çıkışlı egzoz sistemindeki mühendislik gerçekten takdire şayan.

Modelin şanzıman tarafında bizleri sekiz vitesli çift kavramalı bir şanzıman bekliyor. Elbette inanılmaz güce maruz kalan bu şanzımanın soğutulması tarafında modelin aerodinamik tasarımı oldukça etkili.

Fren sistemi tarafında Stingray modeline göre daha büyük frenlere sahip olan model; ön tarafta 370 mm, arka tarafta ise 380 mm Brembo rotorlu fren sistemine sahip.

2023 Corvette Z06 tasarımı

Genel olarak aerodinamik odaklı olan tasarım oldukça köşeli bir görüntüye sahip. Bununla birlikte genişleyen çamurluklar, güncellenen spoyler ve farları ile model oldukça geniş bir görünüme sahip. Tasarım ile sağlanan havalandırma kanalları ile modelin soğutma tarafında bir çok problem çözüme kavuşturulabiliyor. Ayrıca ek olarak sunulan daha agresif aerodinamik paket ile model; daha iyi viraj tutuşuna ve yüksek hızlarda daha dengeli olma özelliğine kavuşturulabiliyor.

Corvette Stingray’den, önde 30 mm, arkada ise 40 mm daha geniş olan modelin genişleyen çamurlukları ile; tekerlek gövde bütünlüğü oldukça iyi bir hale getiriliyor.

Modelde kullanılan karbon fiber detaylar hem tasarımsal hem de teknik açıdan modele büyük katkı sağlıyor. Örneğin karbon fiber jant seçeneği, karbon fiber arka spoyler ve karbon fiber fren diskleri ile model daha da hafif bir hale getiriliyor. Ayrıca modelin arka tarafında 21″ boyutunda, ön tarafında ise 20″ boyutunda olan çok kollu olan jantları; Michelin lastikleri ile sarılıyor.

İç yaşam alanı

İç tarafta sürücü odaklı olarak geliştirilen kokpit sürüş deneyimini arttırabilmek adına özel olarak geliştiriliyor. Sürücünün ihtiyaç duyduğu birçok özelliğe oldukça kolay erişim sunabilen kokpit, görsel anlamda da oldukça güzel görünüyor.

Karbon fiber direksiyon simidi ve trim detaylar ile dış tasarımda bulunan detayları iç kısmada yansıtan model; oldukça sportif bir iç yaşam alanını maksimum konfor ile kullanıcılara sunmayı hedefliyor.

Peki ya siparişler ne zaman başlıyor?

Son olarak büyük bir merakla beklenen modelin; 2022 yılının yaz ayında tedarik edilmesi planlar dahilinde yer alıyor. Fakat günümüzde yaşanan çip krizine benzer bir problemin markayı etkilemesi halinde bu tarihin değişme ihtimalleri de akıllara gelmiyor değil.

Exit mobile version