Site icon Dijital Tekerlek

2023 BMW M2 yepyeni bir görünüme sahip olacak

2023 BMW M2 yepyeni bir görünüme sahip olacak 12

2023 BMW M2

BMW, Yeni 2 Serisi‘ni bu ayın başında tanıttı ve hemen ardından 2023 BMW M2 modelinin de internete sızması çok uzun sürmedi. Çin menşeli, yüksek performanslı coupe modelinin fotoğrafları sosyal medyada ortaya çıktı.

BMW 3 Serisi Sedan‘ın M3‘e kıyasla farklı bir ızgara tasarımına sahip olması gibi, 2 Serisi Coupe ile M2 arasında görsel bir ayrım yaratmak için aynı yoldan gitmesi oldukça olası. Bununla birlikte, 4 Serisi Coupe tartışmalı ızgarayı M4 Coupe ile paylaşıyor, bu nedenle tasarım tutarlılığı BMW için birinci öncelik gibi görünmüyor.

Yeni 2023 BMW M2 tasarımı

Yeni BMW M2’yi, 2 Serisi ile karşılaştırıldığında, M2’nin böbrek ızgaralarının daha köşeli olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Ayrıca ön tamponun sızdırılan fotoğrafları da farların yeniden tasarlanacağını gösteriyor. Farların tasarımı kamuflaj tarafından gizlense de casus fotoğrafa göz attığımızda farların da yeni 2 Serisi Coupe’ninkilerden oldukça farklı olduğu izlenimini rahatlıkla fark ediyoruz.

M Performance modeline benzeyen bagaj kapağı spoyleri ve aynalarının yine bu prototipte yer alacağını düşünüyoruz. Dörtlü egzoz çıkışları, alçaltılmış spor süspansiyon gibi parçalar otomobilin görünüşünü daha da göz alıcı hale getiriyor. Bu prototipin karbon tavanı olmasa da, satışa çıkacak olan M2’lerin ağırlığı azaltmak ve otomobilin ağırlık merkezini düşürmek için bu seçeneği sunmasını bekliyoruz.

Yeni 2023 BMW M2 teknik özellikleri

BMW M2’nin teknik özellikleri ile ilgili şu an için net bir bilgi bulunmasa da otomobilin turbo şarjlı V6 motora sahip olacağı tahmin ediliyor. Söz konusu motorun 490 beygir güç ve 550 Nm tork üreteceği ihtimaller arasında.

2 Serisine kıyasla farklı ön tasarım ve ekstra çekiciliğin yanı sıra M2, daha büyük BMW modellerinde görülen yan yana ekran düzenini benimseyerek farklı bir gösterge paneli düzenine sahip olacak. Ayrıca daha geniş çamurluklar ve daha büyük tekerlekler de M2’yi standart 2 Serisi’nden ayıran detaylardan olacak.

Yapılan ilk üretimin Aralık 2022‘ye kadar başlaması beklendiğinden yeni M2 hakkındaki daha fazla detay için beklememiz gerekecek.

BMW’nin otomobili birkaç ay önce piyasaya sürmesi ihtimaller dahilinde. Ancak müşteri teslimatlarının 2023 yılından önce başlaması pek mümkün görünmüyor.

“Yeni elektrikli R5 Alpine modelinin görselleri ortaya çıktı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version