Site icon Dijital Tekerlek

Elektrikli SUV 2023 BMW iX1 tanıtıldı

Yeni üçüncü nesil BMW X1 crossover ailesi elektrikli olan 2023 BMW iX1 ile hitap ettiği kullanıcı portfölyösünü genişletiyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

BMW, premium elektrikli rakipleriyle mücadele etmek adına iX1 modelini performans ve menzil noktasında geliştirerek rekabete katılmaya hazırlanıyor. Bununla birlikte Audi Q3 ve Volvo XC40 gibi modellerinin rakibi olan X1 ailesi, elektrikli versiyonu ile beraber bir adım öne çıkmayı hedefliyor.

2023 BMW iX1 teknik özellikleri

iX1 modelinde her bir aks için bir tane olmak üzere iki adet elektrikli motor kullanılıyor. Bununla birlikte model bu motorlar sayesinde 313 beygir güç, 494Nm tork üretebiliyor. Bu sayede model üçüncü nesil X1 ailesinin en güçlü versiyonlarından birisi haline geliyor. Sahip olduğu elektrikli güç aktarma organları ile beraber dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 5.7 saniye seviyesinde.

İhtiyaç duyulan enerji hemen zemine düz olarak monte edilen 64.7 kWh kapasitesindeki bataryadan sağlanırken; tek bir dolum ile 413 kilometrelik biz menzil bizleri bekliyor. Bununla birlikte bu batarya, yüksek verimli şarj teknolojisi desteğine de sahip. Yani model 130kW’a kadar DC şarjı destekliyor. Bu sayede model yalnızca 29 dakikada yüzde 70 oranında şarj olabiliyor. AC şarj tarafında ise model 22kW’a kadar AC şarj desteğine sahip.

2023 BMW iX1 tasarımı

Sahip olduğu ince LED farları ve böbrek ızgaraları ile beraber modelin güncel BMW tasarım dilini yansıttığını söylemek mümkün. Bununla birlikte yan görünüme baktığımızda uzatılan profil kolaylıkla fark edilebiliyor. Ayrıca model 4500 milimetre uzunluğa, 1845 milimetre genişliğe ve 1642 milimetre yüksekliğe sahip. Yani bir önceki nesle göre bir nebze daha hacimli bir otomobil bizleri bekliyor. Bu artışı ise sayısal olarak 22 milimetre daha uzun olan dingil mesafesi ile ifade etmek mümkün.

İç yaşam alanına baktığımızda sekizinci nesil BMW iDrive İşletim Sistemi 10.7″ boyutundaki bilgi-eğlence ekranı aracılığıyla kontrol edilebiliyor. Bununla birlikte 10.25″ boyutunda dijital gösterge kümesi sayesinde ise modele ilişkin her türlü detayın takibi kolaylıkla sağlanabiliyor. Ayrıca yüksektilen koltukların uzun yolculuklarda konforu arttırdığı iddia edilirken, gelişmiş akustik ve bir dizi ilave kabin özelliği ile iyileştirmenin daha da arttığı iddia ediliyor.

“Elektrikli coupe DeLorean Alpha5 tanıtıldı”

Exit mobile version