Site icon Dijital Tekerlek

2023 BMW 5 Serisi kameralara yakalandı

2023 BMW 5 Serisi kameralara yakalandı 8

2023 yılında piyasaya sürülmesi beklenen 2023 BMW 5 Serisi kamuflajlı olarak kameralara yakalandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yeni 5 Serisi ilk kez geliştirme programının ortasında görüntülendi. Bununla birlikte model gelecekte EQE ve Tesla Model S modellerinin doğrudan rakibi olarak i5 varyantına da sahip olacak. Elbette elektrikli modelin geliyor olması şimdilik yanmalı motorlar tarafında herhangi bir eksikliğe neden olmayacak. Model benzinli, dizel ve plug-ing hibrit gibi diğer varyantlara da sahip olacak.

2023 BMW 5 Serisi tasarımı

Modelin tasarımına baktığımızda; son zamanlarda BMW tarafında gördüğümüz dar far tasarımı ve agresif burun yapısı bizleri bekliyor. Bununla birlikte model abisi yeni 7 Serisi ile benzer tasarım ögelerine de sahip. Modelde böbrekler 4 Serisinden farklı olarak daha makul bir boyutta. Ayrıca modelin genel tasarımı devrimci olmaktan çok evrimsel stil değişikliği olarak nitelendiriliyor.

Yeni model halihazırda satışta bulunan 5 Serisi ile oldukça benzer bir yan profile sahip. Model bagaj kapağının üstünde yer alan ördek kuyruğu spoylere kadar çizgilerin büyük çoğunluğunu koruyor.

G30 modellerinde yüksek mukavemetli çelikler ve hafif kompozitler kullanan marka modüler CLAR dayanaklarından da faydalanmaya devam ediyor. Bununla birlikte marka sekizinci nesil model içinde aynı platformu kullanmaya devam edecek.

Elektrikli BMW geleceği

BMW Group tarafı 2023 yılına kadar ürün yelpazesinde 25 yeni elektrikli otomobil bulundurma hedefine sahip. Ayrıca marka şimdiden X1 SUV ve 7 Serisi de dahil olmak üzere yeni nesil içten yanmalı motor ve plug-in hibrit seçeneklerinin yanı sıra tamamen elektrikli varyantlarında sunulacağını doğruladı.

Marka normal motorları kullandığı yerlerde ise yakıt verimliliğini arttırarak CO2 emisyon değerlerini de düşürme hedefi ile 48 voltluk yarı hibrit teknolojisini kullanmaya devam edecek. Bununla birlikte yeni 5 Serisi için büyük olasılıkla; mevcut 530e ve 545e modellerinde yer alan güç aktarma organları bazı geliştirmeler ile sunulacak. 530e modeli 2.0 litrelik dört silindirli benzinli motora, 545e modeli ise 3.0 litrelik motora sahip.

Son olarak BMW, katı hal pil paketleri üretme hedefine giden yolda pil kimyasındaki geliştirmeler ile birlikte verimliliği daha da arttırabilir. Ayrıca yeni teknolojinin altıncı nesil elektrikli araçları ile birlikte 2030 yılına kadar yollarda olması bekleniyor.

“Yeni Gemballa Marsien, süper otomobil olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version