Site icon Dijital Tekerlek

2023 BMW 5 Serisi hem bugünü hem de yarını hedefliyor

2023 BMW 5 Serisi hem bugünü hem de yarını hedefliyor 9

BMW tarafında merakla beklenen yedinci nesil 2023 BMW 5 Serisi; hem EV hem de M5 PHEV ile geniş bir kitleye hitap etmek için hazırlanıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2023 yılının ortalarında yani altıncı neslin üzerinden yedi yıl sonra piyasaya çıkması planlanan model; hem elektrik, hem teknolojik hem de stil açısından alacağı değişiklikler ile kullanıcıları heyecanlandırmayı hedefliyor. Bununla birlikte marka sunacağı elektrikli veya elektrik destekli güç aktarma organları ile birlikte; gelecekteki yerini de sağlamlaştırma planlarına sahip.

Modelin resmi olarak piyasaya sürüleceği tarihe baktığımızda; markanın stratejileri, 2023 yılına kadar 12 adet tam elektrikli modeli piyasaya sürme hedefine sahip. Bununla birlikte i5 modelinin de yeni nesil 5 Serisi ile sunulması hiç sürpriz olmaz.

2023 BMW 5 Serisi teknik özellikleri belli mi?

Mevcut modelde sunulan dizel ve benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra; 2.0 veya 3.0 litre benzinli plug-in hibrit seçeneklerinin yedinci nesil içinde kullanılması bekleniyor. Bununla birlikte marka 540i ve M5 modelinin arasına; 4.4 litrelik motora sahip M550i xDrive modelini yerleştirmeye devam edecek gibi görünüyor. Bu başarılı 4.4 litrelik çift turbolu motoru ilk olarak 2008 yılında piyasaya sürülen X6 modeli ile tanımıştık. Bu nedenle bu motorun emisyon tarafında problem yaratmaması adına; yeni Euro 7 emisyon düzenlemelerine uygun hale getirilmesi gerekiyor.

BMW tarafı daha önce CLAR platformundan bahsetmişti. Bununla birlikte PHEV modeller ile birlikte markanın M5 modelinin hemen altında konumlanacak güçlü hibrit bir versiyon sunması bekleniyor.

M5 PHEV modelinin ise X8 M performans SUV modelinde tanıtılacak olan elektrikli kurulum ile birlikte; kullanıcılara sunulma ihtimali mevcut. Bununla birlikte modelin 750 beygir güce sahip olması sürpriz olmaz.

CLAR platformu ile birlikte marka iki tane arka, bir tane de önde olmak üzere üç elektrikli motora sahip bir kurulum ile de kullanıcıların karşısına çıkabilir. Elbette tamamen elektrikli olan bu kuruluma sahip olacak olan modelin i5 olması işten bile değil. Bu güç aktarma organları ile birlikte modelin 800 beygirlik bir güç çıkışına sahip olması bekleniyor. Ayrıca modelin M5 Competition modelinden daha güçlü olan”i5 M” ismine dahi sahip olma ihtimali mevcut.

Tasarım detayları

Autocar tarafından sanal ortamda hayal edilen model; EV stilinde boş bir ızgaraya, özel yapım jant tasarımlarına ve ufak farklara sahip iki farklı arka tasarıma sahip. Bununla birlikte i5 modelinin yeni i4 modeline benzemesi oldukça muhtemel.

Son olarak 2023 BMW 5 Serisi ile ilgili kesin cümleler kurmak için oldukça erken. Tüm merak ettiğimiz detayların; marka tarafından yapılacak olan resmi lansman ile son bulacağını unutmamak gerek.

“Bugatti tarafında heyecan verici gelişmeler yaşanıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version