Site icon Dijital Tekerlek

2023 Audi S4 Avant yeni nesil A4 ile ürün gamına geri dönüyor

2023 Audi S4 Avant, Audi tarafında içten yanmalı motorla sunulan son model olarak ürün gamında yerini alacak. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Audi tarafının 2026 yılında son dizel ve benzinli modelleri piyasaya süreceğini açıklamasının ardından gözler S4 Avant modeline dikildi. Bununla birlikte Alman otomobil üreticisi A4, S4 ve RS4 varyantları ile içten yanmalı motora sahip son modellerini piyasaya sürecek.

2023 Audi S4 Avant tasarımı

İsveç’te soğuk hava testleri sırsında görüntülenen model, yoğun kamuflajı ile kameralara yakalandı. Bununla birlikte genel çizgileri itibariyle mevcut A4 modeline göre çok daha düz bir duruşa sahip olan modelin; büyük bir tasarım değişikliğine maruz kalacağı düşünülüyor.

Otomobilin ön tarafına baktığımızda önceki nesle göre daha dar olan radyatör ızgarası dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte daha keskin bir far seti ile yeni alt ızgara düzeni dikkatleri çeken başka detaylar arasında. İnce dikey girişler ile beraber hava akışı sağlanırken, fren sistemide kolaylıkla soğutulabiliyor. Ayrıca S4 modelinde daha sade bir görünüm yakalamak adına kapul hattının altında bulunan ekstra ızgaradan vazgeçilebilir.

Otomobile yan taraftan baktığımızda bizleri bekleyen düz çizgilerde halihazırda satılan güncel Audi modellerinden oldukça farklı. Bununla beraber otomobilin arka tarafında çok daha dik bir arka cam bizleri bekliyor. Far tarafında ise diğer Audi modellerinde kullanılan boydan boya stop detayının ise güncel S4 modelinde olup olmayacağına ilişkin herhangi bir bilgi henüz mevcut değil.

İç mekanı yansıtan görsellere baktığımızda Audi tarafının sanal kokpitinin en son sürümünün kullanılacağını fark etmek mümkün. Bununla birlikte markanın ikonikleşen düz tabanlı direksiyon simidi ise elbette bizleri bekliyor.

Son olarak iç yaşam alanına ilişkin bir çok detay gizli kalmaya devam ederken; fiziksel kontrolcülere sahip yeni bir gösterge panelinin kullanıcılara sunulması bekleniyor. Bununla birlikte yalnızca otomatik şanzıman seçeneğiyle kullanıcılara sunulması beklenen modelin; güncel vites düğmeleri ile kullanıcılara ulaştırılması da oldukça yüksek ihtimal.

Exit mobile version