Site icon Dijital Tekerlek

2023 Alpina B8 Gran Coupe güncelleniyor

Alman tuning şirketi Alpina, 2023 Alpina B8 Gran Coupe modelinin güncellenmiş versiyonunu tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Geçtiğimiz hafta yenilenen BMW 8 Serisi ile Alpina tarafında da güncellenen B8 oldukça hızlı bir şekilde tanıtılıyor. Yani Alpina tarafı yenilenen modelleri takip eden; B8 Gran Coupe modelinin detaylarını kamuoyu ile paylaşıyor.

2023 Alpina B8 Gran Coupe tasarımı

Modelin tasarımına baktığımızda ilk olarak dikkatleri; ön taraftaki yeni ışıklı ızgara çekiyor. Bununla birlikte modelin yeşil ve mavi renk ile oldukça hoş göründüğünü belirtmek gerekiyor. Kullanıcılara alternatif olarak; BMW ve BMW Individual boya seçenekleri arasında bulunan bütün renk seçenekleri de sunulmaya devam ediliyor.

Tekerlek tarafına baktığımızda çok kollu klasik bir Alpina tasarımına sahip jantlar bizleri bekliyor. Bununla birlikte model önde 245/35 ZR21, arkada 285/30 ZR21 ebatlarında Pirelli lastikler ile kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca kış lastikleri için model, 20″ boyutundaki ekstra jant seti opsiyonuna da sahip.

İç yaşam alanına baktığımızda; BMW tarafının güncel çift ekranlı kurulumu bulunuyor. Bununla birlikte B8 Gran Coupe modelinde 12,3″ boyutundaki “Live Cockpit Professional” standart olarak kullanıcılara sunuluyor. Alpina logolu kapı eşikleri ve iDrive butonu ile modelin oldukça bütün bir iç yaşam alanına sahip olduğunu söylemek mümkün.

2023 Alpina B8 Gran Coupe teknik özellikleri

Güç aktarma organları tarafında 4.4 litrelik çift turbo V8 motor kullanılmaya devam ediliyor. Bu motor ile model 621 beygir güce, 800Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte model sahip olduğu gücünü yola sekiz ileri otomatik şanzıman aracılığıyla aktarabiliyor. Modelin azami hızı ise 324 km/s seviyesinde. B8 Gran Coupe 100 km/s hıza ise yalnızca 3,4 saniyede ulaşabiliyor.

Son olarak Alpina, mevcut kombinasyonlara ek olarak kullanıcılara sayısız kişiselleştirme seçeneği sunmaya devam ediyor. Satışların Almanya pazarı için Temmuz ayından itibaren başlayacağını belirtirken; model 162.100 € başlangıç fiyat etiketi ile kullanıcılara sunulaca.

“Jaguar Land Rover kârdan zarar ediyor”

Exit mobile version