Site icon Dijital Tekerlek

2022 yılında Avrupa’da en çok satan otomobiller

2022 yılında Avrupa'da en çok satan otomobiller 4

2022 yılında Avrupa’da satılan yeni otomobil kayıtları, geçtiğimiz yıl ile karşılaştırıldığında %20 oranında düştü. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2021 Nisan ayına göre Avrupa pazarında satılan otomobiller adet bazında %20 azaldı. Bununla birlikte bu veri 1991 yılından günümüze kadar en düşük ikinci sonuç. Satış adetlerine yüksek oranda çip krizinin etkisi görülsede, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalininde etkisinin büyük olduğunu söylemek mümkün.

Avrupa pazarında gerçekleşen otomobil satışlarının Nisan ayı kırılımı:

2022 yılında Avrupa’da en çok satan otomobillerinin listesi

1- Peugeot 208

Listenin zirvesinde bulunan Peugeot 208 15.615 adet satılarak kullanıcıların bu süreç içerisinde en çok tercihe ettiği model oldu. Benzinli, dizel ve elektrikli güç aktarma organları ile sunuluyor. Bu sayede oldukça geniş bir müşteri portfölyösüne hitap ediyor. 208 ülkemizde ise 3 farklı kurulum ve 4 farklı donanım seçeneğiyle kullanıcılara sunuluyor.

2- Volkswagen T-Roc

Volkswagen tarafında oldukça sevilen SUV modeli T-Roc 13.668 adet ile listemizde ikinci sırada yer alıyor. Geçtiğimiz yıla göre neredeyse aynı kalan satış rakamına baktığımızda; T-Roc genel düşüşten etkilenmeyen modellerin başında geliyor. Bununla birlikte T-Roc ülkiemizde 1.5 TSI motoru ve DSG şanzımanı ile beraber üç farklı donanım seviyesiyle kullanıcılara sunuluyor.

3- Dacia Sandero

Uygun fiyatı ile beraber yer aldığı her pazarda tercih edilen Dacia Sandero, listemizin 4. sırasında yer alıyor. Bununla birlikte yeni nesli ile LED farlar, dokunmatik bilgi-eğlence sistemi gibi iyileştirmelere kavuşan model fiyat-performans oranı yüksek olan modeller arasında yer alıyor.

4- Fiat 500

2007 yılından bu yana satışta bulunan Fiat 500, geçtiğimiz haftalarda kavuştuğu elektrikli varyantı ile beraber şehiriçi kullanım için oldukça güzel bir opsiyon. Bununla birlikte hibrit ve benzinli versiyonlarının satışta bulunması sayesinde oldukça geniş bir kitleye hitap edebilen 500, 12.835 adet ile listemizin 4. sırasında yer alıyor.

5- Ford Puma

Ford otomobillerinin ikonik sürüş dinamiklerine sahip olan Puma, sahip olduğu fiyatlandırma politikası itibariyle kullanıcılar tarafından oldukça sevilen bir model. Bununla birlikte 12.601 adet ile listemize 5. sıradan katılan model; ülkemizde üç farklı motor, iki farklı donanım seçeneği ile satışa sunuluyor.

6- Toyota Yaris

Listemizin 6. sırasında bizleri bir Japon otomobili bekliyor. 12.448 adet ile listemize dahil olan Yaris, sahip olduğu GR performans versiyonu ile otomobil severlerin dikkatini çekerken; Toyota tarafının Avrupa pazarında en çok satan modeli olmaya devam ediyor. Ülkemizde üç farklı kurulum ile beraber kullanıcılara sunulan model, trafik yoğunluğu yüksek olan şehirler için oldukça güzel bir seçenek.

7- Opel Corsa

PSA tarafından geliştirilen ve 2021 yılında İngiltere pazarında en çok satan otomobil olmayı başaran Corsa, benzinli, dizel ve elektrikli güç aktarma organlarıyla beraber Avrupa pazarında oldukça güçlü bir seçenek olmaya devam ediyor. Bununla birlikte 11.843 adet ile dikkatleri çeken otomobil geçtiğimiz yıla göre yaklaşık %30 oranında düşüş yaşıyor. Opel Corsa ülkemizde ise tek motorun üç farklı kurulumu ile kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca modelin üç farklı donanım seçeneğine sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.

8- Toyota Corolla

Toyota tarafının en ikonik modellerinden olan Corolla, Nisan ayında 11.678 adet sattı. Bununla birlikte sahip olduğu verimli güç aktarma organları sayesinde modelin tercih edildiğini söylemek gerekiyor. Ülkemizde üç farklı kurulum ve dört farklı donanım seviyesiyle satışa sunulan model, Türkiye pazarında kendini kanıtlamış modeller arasında yer alıyor.

9- Kia Sportage

Geçirdiği kapsamlı revizyon ile beraber göz alıcı bir hale gelen Sportage, gerek teknolojisi gerekse tasarım dili sayesinde oldukça sevilen bir model. Geçtiğimiz yıla göre %53’lük artışla Avrupa pazarında 11.653 adet satılan model; üç farklı kurulumu ve beş farklı donanım seçeneğiyle kullanıcılara sunuluyor.

10- Fiat Panda

İlk lansmanının üzerinden on yıl geçen Panda, üçüncü nesli ile beraber kullanıcıların beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Bununla birlikte 11.554 adet satılmayı başaran model, Nisan ayının ilk 10’u içerisinde kalmaya devam ediyor.

“Mercedes-AMG One yarın tanıtılacak!”

Exit mobile version