Site icon Dijital Tekerlek

2022 Weismann Thunderball piyasaya sürüldü

2022 Weismann Thunderball, tamamen elektrikli olan güç aktarma organı ile resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Alman spor otomobil üreticisi Weismann, Thunderball isimli ilk elektrikli otomobillini duyurdu. Bununla birlikte 1988 yılında kurulan marka; genellikle BMW tarafının M departmanından temin ettiği motorlar ile ürettiği otomobiller ile tanınıyor.

2022 Weismann Thunderball teknik özellikleri

Pil paketi noktasında 83kWh boyutunda bataryaya sahip olan model; iki elektrikli motora sahip bir kurulum ile güç üretebiliyor. Bununla birlikte iki elektrik motoru sayesinde 680 beygir güce sahip olan model, 1100Nm tork üretebiliyor. Bu değerler ile model, markanın en güçlü yol otomobili olma özelliğine de sahip. Gücünü yola arka tekerlekleri vasıtasıyla aktaran model, 100 km/s hıza 2.9 saniye gibi bir sürede ulaşabiliyor.

Yoğun olarak karbon fiber kullanılarak geliştirilen model; elektrikli kurulumu nedeniyle ağırlık konusunda iddialı değil. Model 1700 kilogramdan daha ağır. Bununla birlikte retro gövdeye yapılan modern dokunuşlar ile beraber, 800V’luk hızlı şarj desteği modelde bulunuyor. Menzil tarafında ise model 498 kilometre menzile sahip. Ayrıca menzili desteklemek adına rejeneratif bir fren sistemi de modelde bulunuyor.

2022 Weismann Thunderball tasarımı

İlk bakışta İngiliz spor arabalarını anımsatan modelin genel tasarımında ilham kaynağının Birleşik Krallık olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bununla birlikte uzun motor kaputu ile beraber özel ızgarası ile beraber akıllara Jaguar XK120 modeli gelmiyor değil. Ayrıca modelin büyük farlarınında retro duruşunu desteklediği söylenebilir.

Arka tarafa baktığımızda aerodinamik hava kanallarının emen yanında ikiz arka farlar bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelin ördek dudağı spoyleri de sportif duruşu tamamlar nitelikte. Arka difüzöre baktığımızda ise; modelin genel bütünlüğü koruyan agresif bir difüzör bizleri bekliyor.

Son olaran 2022 Weismann Thunderball, Almanya Dulmen’de Gecko fabrikasında üretilecek.

“2022 Mercedes-AMG C43 dikkatleri toplamayı başardı”

Exit mobile version