Site icon Dijital Tekerlek

2022 Volvo C40 Recharge şık tasarımı ile görücüye çıktı

2022 Volvo C40 Recharge şık tasarımı ile görücüye çıktı 59

Elektrikli 2022 Volvo C40 Recharge modelinin özelliklerine, detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

2021 Volvo S60 fiyat listesi ve teknik özellikleri

Bugün Volvo için sadece C40 Recharge modelinin çıkması açısından değil; yapılan son açıklamalarla birlikte de önemli bir gün. Geely Group, İsveç markası ile birlikte Lotus, Proton ve Lynk & Co ile birlikte; on yılın sonunda içten yanmalı motorların kullanımını bitirmeyi planlanmakta. Bununla birlikte 2030 yılından itibaren ICE ile çalışan Volvo modelinin kalmaması beklenmekte.

Volvo bahsettiğimiz değişim için elbette elektrikli model portföyünü çeşitlendirmekte. Bu çeşitlendirme hareketinden ilk yararlanan isim de belki de 2022 Volvo C40 Recharge modeli. XC40 modelinden sonra markanın ikinci elektrikli SUV modeli.

2022 Volvo C40 Recharge tasarımı

Modelin tasarımına göz attığımız vakit; akıllara ilk olarak crossover-coupe popülerliği gelmekte. Bununla birlikte modelin tavanında yer alan alçaltma arka tarafa daha sportif bir görünümü modele sağlamakta.

Standart olan XC40 modelleri benzinli motor seçeneğine sahip iken yeni C40 modeli sıfır emisyon ile gelmekte.

Tasarım tarafında ön kısma bakarsak yeni far tasarımı bizlere beklemekte. Ek olarak tampon tarafında bazı revize işlemleri mevcut. Arka kısımda ise bagaj kapağına uzanan far tasarımı oldukça güzel görünmekte.

2022 Volvo C40 Recharge teknik özellikleri

Modelin motor tarafında XC40 Recharge ile aynı çift elektrikli motorlu dört çeker çekiş sistemi yer almakta. Bununla birlikte modelde 402 beygir güç ve 660 Nm tork değeri mevcut.

Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 4.7 saniye. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki Volvo yeni modellerinin tamamında elektronik bir yüksek hız sınırlayıcısı kullanmakta.

Şarj konusunda ise modeli 11 kW ile şarj etmek 8 saat sürmekte. 150 kW değerinde hızlı şarj ile ise yüzde 80 seviyesine 40 dakikada gelebilmekte. Ayrıca belirtmek gerekir ki marka menzil tarafında yapılacak bir kablosuz güncelleme ile birlikte verileri XC40 modelinde ki gibi iyileştirebilir.

Volvo yıllık satışların yarısını tamamen elektrikli modellerden oluşturmayı düşünmekte. Bu sayede diğer yarının ise PHEV tarafından gelmesi beklenmekte. Son olarak marka önümüzdeki on yılın içerisinde beş elektrikli model daha geliştirmeyi planlanmakta.

Exit mobile version