Site icon Dijital Tekerlek

2022 Volkswagen T7 Multivan resmi olarak tanıtıldı!

Volkswagen tarafında Caravelle modelinin halefi olan, 2022 Volkswagen T7 Multivan resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İngiltere pazarında 43.160 sterlin seviyesinden başlayan fiyatlar ile kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte model ilk etapta üç farklı donanım paketine sahip. Bu donanım paketleri; Life, Style ve lansmana özel Energetic.

2022 Volkswagen T7 Multivan teknik özellikleri

Minibüs tabanlı MPV Volkswagen modeli; 1.5 litrelik TSI motor, 1.4 litrelik turboşarjlı eHybrid ve 2.0 litrelik turboşarjlı motor seçenekleri ile kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte giriş seviyesi olan Life donanım paketi ile model 1.5 litrelik TSI benzinli motora sahip. Bu motor ile model 134 beygir güç üretebiliyor. Style donanım seviyesinde ise modelde 2.0 TSI turboşarjlı benzinli motoru görebiliyoruz. 2.0 litrelik motor ile model 201 beygir güç üretebiliyor. Energetic donanım seviyesi ile sunulan plug-in hibrit versiyon ise 215 beygir güce sahip. Ayrıca Plug-in hibrit sistem ile modelde 13 kWh lityum iyon pilde bulunuyor. Bu pil sayesinde model saf elektrik gücüyle 48 kilometre yol alabiliyor.

Volkswagen T7 Multivan ürün gamında direkt olarak T6 Caravelle modelinin yerini alacak. Fakat T6 modelinin üretimine ticari olarak devam edilecek. Bununla birlikte her iki modelde gelecekte tamamen elektrikli ID ile tamamlanacak. Standart olarak elektrikli park frenine sahip olan modelin otomatik vitesli versiyonlarında DSG şanzıman kullanılıyor.

2022 Volkswagen T7 Multivan boyutları

Bagaj hacmi (7 koltuklu)469 litre
Bagaj hacmi (en arka sıra kaldırıldığında)1844 litre
Uzunluk 4973 mm – 5173 mm
Maksimum taşıma kapasitesi3672 litre – 4053 litre

2022 Volkswagen T7 Multivan tasarımı

Tasarıma baktığımızda markanın güncel modellerde kullandığı ince ızgarası ve standart LED farlar bizleri bekliyor. Yani modelin ön tasarımı güncel Volkswagen modelleri ile oldukça benzer bir görünüme sahip. Yanlardan arkaya doğru düz çizgiler ile uzanan modelin arka tarafında yeni olan stop tasarımı dikkatleri çekiyor. Ayrıca modelin A sütunları ileri görüşü iyileştirmeyi amaçlarken; geniş cam alan ile ferah bir iç mekan hissinin oluşturulması hedefleniyor.

İç tarafta kullanılan koltuklar önceki nesle göre yüzde 25’e kadar daha hafif. Bununla birlikte modelin zemininde bulunan raylar ile koltuklar hareket etme kabiliyetine de sahip. Ayrıca orta sırada bulunan iki koltuğun 180 derece dönme yetisi ile arasında bulunan çok pozisyonlu masaya da dikkat çekmek gerekiyor.10.25″ boyutunda olan Dijital Kokpit kullanıcıya bir çok bilgiyi basit bir şekilde aktarabiliyor.

Donanım paketleri

Life

En baz donanım seviyesi olan Life donanım paketi ile model; 16″ alaşımlı jantlara, çift elektrikli kilitli sürgülü kapılara, 10″ boyutunda bilgi-eğlence sistemine ve VW’nin Dijital Kokpit TFT kadranlarına sahip. Ayrıca bu donanım seviyesinde “Front Assist” ve “Lane Assist” gibi aktif güvenlik teknolojileri de mevcut.

Style

Style donanım seviyesine geçtiğimizde; Light LED matrix farlar, uydu navigasyonu, park yardımı, tamamen elektrikli sürgülü kapılar, kolay açılma işlevine sahip elektrikli bagaj kapağı ve 17 inçlik alaşımlı jantlar modele ekleniyor

Energetic

Lansmana özel olarak sunulan Energetic donanım paketiyle ise modele; Harmon Kardon ses sistemi, gizlilik camı, panoramik cam tavan ve 18 inç alaşımlı jant gibi özellikler eklenmekte.

“2021 Peugeot 508 fiyat listesi ve teknik özellikleri”

Exit mobile version