Site icon Dijital Tekerlek

2022 Volkswagen T7 Multivan PHEV sistemine kavuşuyor

2022 Volkswagen T7 Multivan PHEV sistemine kavuşuyor 22

Volkswagen tarafında 2022 Volkswagen T7 Multivan modeli resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen tarafının 71 senelik tarihinde yer alan en büyük MPV modeli; dikkat çekici detayları ile gözleri üzerine çekmeyi başardı. Bununla birlikte model T6 Caravelle isimli modelin yerini alacak. Ayrıca Caravelle modeli Transporter modelinin insan taşıyan bir türevi iken; Volkswagen Touran ve Sharan gibi MPV kategorisinde kendisine yer bulacak.

T6 modeli ise ticari olarak sunulmaya devam edilecek. Her iki model de tamamen elektrikli olan ID versiyonları ile tamamlanacak.

2022 yılında çıkarılması beklenen Buzz modeli; Multivan modelinin teknolojiyle dolu bir iç mekan ve plug-in hibrit sistemi fe dahil olmak üzere yeni yürüyen aksam ile güncel hale getirilecek.

2022 Volkswagen T7 Multivan tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit bizleri; Golf ve ID modellerinde gördüğümüz ince ızgara ve far tasarımı bekliyor. Bununla birlikte model bünyesinde standart olarak LED farlara sahip. Ayrıca model nispeten pürüzsüz ön kısma, temiz gövde panellerine ve yeni bir yatay arka lamba tasarımına sahip.

Model sahip olduğu dar A sütunları ile görüş açısını iyileştirmeyi amaçlıyor. Bununla birlikte model geniş cam alanı ile oldukça ferah bir iç mekan sunmaya hazırlanıyor.

İç tarafa baktığımız vakit Volkswagen yedi kişilik koltuk düzeninde değişikliğe gitmiş görünüyor. Modelde, Caravelle modelinde gördüğümüz ağır üç kişilik bank artık yer almıyor. Ayrıca araçtaki koltukların yüzde 25 hafif olduğu söyleniyor. Koltuklar Caravelle modelinde olduğu gibi zemin rayları sayesinde ileri geri hareket edebiliyor. Orta sırada yer alan iki koltuk 180 derece dönebilirken aralarına çok pozisyonlu bir masa yerleştirilmiş vaziyette.

T7 Multivan modelinin tamamen düz olan zemini sayesinde; ön koltuklar tamamen hareket edebilecek. Ayrıca modelde opsiyonel olarak panoramik cam tavan ilk kez sunuluyor.

Teknolojik açıdan nasıl?

Model bünyesinde 10.25″ boyutunda Dijital Kokpit kadranlarına, dokunmatik ekran kontrollerine ve USB-C bağlantısına sahip. Bununla birlikte modelde isteğe bağlı olarak head-up display seçeneği, Volkswagen ticari aracı için bir ilk.

Model bünyesinde standart olarak elektrikli park frenini bulunduruyor. Bununla birlikte model şanzıman tarafında yalnızca DSG otomatik şanzıman ile sunuluyor.

Boyutları

T7 Multivan modeli yedi koltuklu olarak kullandığı vakit 469 litre bagaj hacmi sunabiliyor. Bununla birlikte modelin arka koltuklarının kapanması halinde bu alan 1844 litreye yükseliyor.

Model uzunluk olarak 4973 milimetre ve 5173 milimetre olmak üzere iki farklı uzunlukta sunuluyor. Bununla birlikte modele panoramik cam tavan ile 3672 litre, panoramik cam tavan olmadan 4053 litreye kadar maksimum taşıma kapasitesine sahip.

2022 Volkswagen T7 Multivan teknik özellikleri

Güç aktarma organları tarafına baktığımız vakit Golf ve Passat GTE modellerinde bulunan benzer bir plug-in hibrit sistemi bizleri bekliyor. eHybrid kurulumu ile model 1.4 litrelik benzinli motor ve bir elektrik motoru ile 215 beygir güç üretebiliyor. Bununla birlikte model sahip olduğu 13 kWh lityum iyon pil ile 48 kilometreye kadar menzil sunabiliyor. Ayrıca motor 134 beygirlik 1.5 TSI ve 201 beygirlik 2.0 TSI olmak üzere iki farklı benzinli motor seçeneğine de sahip olacak.

Son olarak Volkswagen tarafının oldukça çok kullandığı; 148 beygirlik 2.0 TDI dizel motoru lansman da yer almayacak. Beklentiler bu motor seçeneğinin 2022 yılında gelmesi bekleniyor.

“2021 BMW X7 makyajlı olarak Nürburgring’de testlerde görüntülendi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version