Site icon Dijital Tekerlek

2022 Volkswagen Jetta yenilenmiş haliyle tanıtıldı

Yeni 2022 Volkswagen Jetta, yenilenen versiyonuyla birlikte tanıtıldı. Ayrıca modelin yüksek performanslı GLI versiyonu da yenileniyor. Volkswagen’in popüler sedanının her iki versiyonuyla ilgili tüm detaylara gelin yakından göz atalım.

2022 Volkswagen Jetta teknik özellikleri

Standart Jetta, güzel bir güç aktarma organı yükseltmesi alarak karşımıza çıkıyor. Artık sedan otomobilde, Taos modelinde kullanılan turboşarjlı 1.5 litrelik motor kullanıyor ve bu da 158 beygir gücü ve 250 Nm torka kadar çıkış sağlıyor. Altı ileri manuel şanzıman veya sekiz ileri otomatik şanzıman seçenekleri de yer alacak. Ancak manuel şanzıman yalnızca S ve Sport donanımında mevcut olacak. Otomobilde yer alan yüksek basınçlı enjeksiyon sistemi 200 bar’dan 350 bar’a yükseltildi. Normal Jetta modelleri artık otomatik acil frenleme, kör nokta uyarı sistemi ve arka çapraz trafik uyarısı gibi standart güvenlik özellikleriyle birlikte geliyor.

2022 Volkswagen Jetta GLI teknik özellikleri

Güçlendirilmiş olan GLI, aynı 228 beygir güç ve 350 Nm tork güç üreten daha büyük 2.0 litrelik turbo dört silindirli motorunu korumaya devam ediyor. Altı ileri manuel şanzıman standart olarak geliyor. Yedi ileri çift kavramalı otomatik şanzımana ise opsiyonel olarak sahip olunabiliyor.

2022 Volkswagen Jetta tasarımı

Yeniden tasarlanan ön ve arka tamponlar sedanın görünümünü daha da sportif gösteriyor. Hem standart hem de GLI versiyonları için yeniden tasarlanmış ızgaralarla daha da çekici bir görünüm kazandırıyor. Volkswagen logosunu çevreleyen iki yeni krom çubuk da dikkatlerden kaçmıyor. Normal modellerde ızgara açıklıklarının her iki ucunda şık LED sürüş lambaları bulunuyor. Volkswagen, ayrıca boyutları 16 ila 18 inç arasında değişen ve iki siyah seçeneği bulunan yeni alaşım jantlarla birlikte tasarımın sportifliğini artırmış durumda. Normal Jetta’nın arka tamponunda ise bazı krom aksanları bulunuyor.

Daha önceki versiyonuyla benzer iç mekana sahip olan standart Jetta modeli, sekiz inçlik bir dijital gösterge paneli, giriş seviyesi döşeme, eşkenar dörtgen motifli kumaş koltuklarla birlikte sunuluyor. Üst özellikli sedan modelleri ise deri veya deri döşeme ile birlikte geliyor. Her iki versiyon için de araç içi Wi-Fi özelliğine sahip Volkswagen Car-Net özelliği yer alıyor. Üst donanımlar için de yeni bilgi-eğlence sistemi bulunuyor.

2022 Volkswagen Jetta GLI tasarımı

Performanslı GLI versiyonunun tasarımında standart Jetta modelinde yer alan özellikler bulunuyor. Farklı olarak, ön tamponda kırmızıyla süslenmiş hava girişleri alıyor. Ayrıca ön ızgarada, logonun her iki yanında bulunan çubuklar arasında kırmızı bir vurgu yer alıyor. Otomobilin arka bölümünde, büyütülmüş çift egzoz uçlarının etrafında geniş bir ağ kaplaması alıyor. Ayrıca, arka kısımda petek desenleri de yer alıyor. LED farlar ve arka lambalar tüm Jetta modellerinde standart olarak geliyor. Bunun yanı sıra Volkswagen, yeni renk seçeneklerini de kullanıcılara sunacak.

Standart Jetta modelinde yer alan dijital ekran paneli, GLI versiyoununda 10 inç olarak geliyor. Artık tüm modellerde dijital kokpit gösterge ekranı standart olarak sunulduğundan, her iki versiyon da ayni gösterge panelini ortak olarak kullanıyor. GLI’nin parlak kırmızı vurguyla birlikte dokunsal dokunmatik düğmelerine sahip yeni direksiyon simidi takıldı. GLI, yeni kırmızı ve siyah çizgi vurgularının yanı sıra kırmızı renk dikişli deri koltuklara sahip. Otomatik klima kontrolü, açılır tavan ve standart modelde bulunmayan ısıtmalı ve havalandırmalı deri koltuklar gibi bir dizi yeniliklerle birlikte geliyor. Ancak standart Jetta kullanıcıları, bu özelliklere opsiyonel olarak sahip olabiliyor. Bunun yanı sıra otomobil, kablosuz cihaz şarjı ve mobil entegrasyon için kablosuz App-Connect özelliğine sahiptir. 10 renk ambiyans aydınlatması da sedan otomobilde yer alıyor. Yol keyfini maksimuma çıkarmak için ise otomobil, BeatsAudio ses sistemi ile donatılabilir.

Normal Jetta, uygun fiyatlı bir sedan olarak S ve SE arasında yer alan yeni Sport modeliyle birlikte toplamda dört donanıma sahip olacak. Henüz fiyatlandırma bulunamıyor ancak mevcut Jetta, 19 bin dolardan başlıyor ve GLI 26 bin 345 dolardan başlıyor. Yeni modellerin bu yılın dördüncü çeyreğinde satışa çıktıklarında buna yakın bir fiyata sahip olmasını bekliyoruz.

Volkswagen, Amerika’da azalan satışlar nedeniyle sınırlı üretim olan Passat modeline de veda ediyor ancak daha küçük Jetta, popülaritesi arttıkça satışa çıkmaya devam edecek.

“Volkswagen ID.3 Hollanda’da alevler içinde kaldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version