Site icon Dijital Tekerlek

2022 Volkswagen ID.5 resmi olarak tanıtıldı!

Volkswagen tarafının saf elektrikli 2022 Volkswagen ID.5 modelinin detayları kamuoyuna duyuruldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

ID.3 ve ID.4 modeli gibi ID.5 modeli de markanın Zwickau fabrikasında üretilecek. Bununla birlikte model gerek genişliği, gerek uzunluğu gerekse sportif detayları ile oldukça güzel bir görünüme sahip. Ayrıca modelin gövde yapısının coupe-SUV şeklinde olduğunu belirtmek gerekiyor.,

2022 Volkswagen ID.5 tasarımı

ID.4 modeli ile aynı uzunluğa ve dingil mesafesine sahip olan model; sahip olduğu coupe-SUV formu ile ID.4 modelinin sportif hali olarak görülüyor. Bununla birlikte modelin bu tasarımı aerodinamik açıdan ID.4 modelinden daha başarılı bir hale gelmesini sağlıyor.

GTX sportif versiyonu ile agresif bir görünüme kavuşan modelde; daha agresif bir ön tampon, yeni bir alt ızgara ve boyalı yan eteklere sahip özel gövde kiti dikkatlerden kaçmıyor. Bununla birlikte arka tarafta bulunan büyük spoyler ve difüzör ile aerodinamik anlamda model daha iyi bir hale getiriliyor. Bu aerodinamik detaylar ile modelin yere basma kuvveti ve yüksek hızlardaki dengesinde iyileştirmeler mevcut.

İç yaşam alanı

İç tarafta bizleri ID.4 modelinde gördüğümüz dijital gösterge paneli ile 12″ boyutundaki bilgi-eğlence sistemi bekliyor. Bununla birlikte modelin bagajı beklenmedik bir şekilde ID.4 modeline göre daha büyük. ID.4 modelinden altı litre daha büyük olan bu alan 549 litre seviyesinde.

2022 Volkswagen ID.5 teknik özellikleri

Model Alman otomobil üreticisi tarafından oldukça sevilen MEB platformu üzerine inşa ediliyor. Bununla birlikte modelin pil paketi tarafında 77kWh değerindeki bataryası tüm modellerde standart olarak sunuluyor. Aerodinamik açıdan 0.26Cd değerindeki katsayı değeri de oldukça iyi bir seviyede. Ayrıca modelin sahip olduğu batarya ve başarılı tasarımı ile 519 kilometre menzili kullanıcısına sunabildiğini belirtmek gerek.

Giriş seviyesinde tek bir elektrikli motora sahip olan model; 172 beygir güç üretebiliyor. Bu motor ile modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 10.4 saniye seviyesinde.

Orta sınıf olarak konumlandırılan Pro Performance versiyonunda daha güçlü bir elektrikli motor kullanılıyor. Bununla birlikte bu motor ile model 201 beygir güce sahip. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise bu versiyon ile 8.4 saniye seviyesine iniyor.

Sportif GTX modelinde iki adet elektrikli motor bulunurken bu motorlar; 295 beygir güç üretebiliyor. Model bu gücü yola diğer versiyonlardan farklı olarak dört tekerlekten çekiş sistemi ile yola aktarıyor. Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 6.3 saniye seviyesinde inmekte.

Volkswagen ID.5 Ürün Müdürü açıklamaları

Volkswagen, ID.5’i ID.4’e kıyasla nasıl konumlandıracak?

 “Pekala, kimlikle ilgili en üst konum. portföy. ID.4’e kıyasla iç mekanda standart olarak daha yüksek bir kalite uyguladık.”

ID.5 ve ID.4 arasındaki fiyat farkı nedir?

 “Hâlâ üzerinde çalışıyoruz, ancak ID.4’ten biraz daha yüksek olacak. Ancak ID.5’in yalnızca büyük pil ile mevcut olduğunu dikkate almalısınız. 52kWh pil yerine 77kWh, bu da fiyatı düşürür.”

“Yani gelecekte fiyatları karşılaştırırsanız, yine 77kWh güç alan ID.4 Pro Performance ile karşılaştırmanız gerekir. Ama biraz daha yukarı konumlandırılacak. Fiyat henüz sabitlenmedi, ancak 2.000 – 3.000 € daha fazla olmasını bekliyoruz.”

Volkswagen’e otomobillerini daha sürdürülebilir bir şekilde üretmesi için tüketiciden bir çağrı geldi mi? Yoksa sadece şirketin üstlendiği bir meydan okuma mı?

“Bence ikisi de. Elbette, giderek daha fazla müşteri çevresel zararların ve iklim değişikliğinin farkında ve çözüm arıyor. Ama aynı zamanda, bir şirket olarak, iklim değişikliğinin durdurulması gerektiğini her zaman akılda tutarak, bağlılığı artırmak ve doğru ürünleri yapmak istiyoruz. Hareketlilik çevre dostu olmalıdır.”

“2021 Honda Civic Türkiye’de satışa sunuluyor!”

Exit mobile version