Site icon Dijital Tekerlek

2022 Volkswagen ID.5 GTX versiyonu yolda

2022 Volkswagen ID.5 GTX versiyonu yolda 10

Volkswagen tarafı ID.4 GTX modelinin ardından 2022 Volkswagen ID.5 GTX modelini hazırlamakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen tarafı ID.5 modelini piyasaya sürmeden önce GTX modelinin geleceği haberini paylaşmakta. Bununla birlikte performanslı SUV Coupe modeli ile pazarda iddialı bir konuma yerleşmeyi hedeflemekte.

Mevcut ID.4 modeli ile oldukça çok ortak noktaya sahip olan ID.5 modelinin GTX versiyonu; ID.4 GTX lansmanı sırasında gösterilen bir teaser görüntüsü ile gösterilmekte.

ID.5 modelinin Volkswagen tarafının Avrupa’da satışa çıkacak olan üçüncü modeli olması beklenmekte. Bununla birlikte model ID.3 Hatch ve ID.4 modeline eşlik edecek. Elbette modelin çeşitli güç çıkışlarına sahip olması beklenmekte.

Volkswagen Patronu Ralf Brandstatter konu ile ilgili olarak şu cümleyi kullanmakta; “Bir sonraki coupé’miz tamamen akan hatların zarafetiyle ilgili ve doğal olarak ID 5’in de bir GTX versiyonu olacak.”

2022 Volkswagen ID.5 GTX teknik özellikleri belli mi ?

2022 Volkswagen ID.5 GTX modelinin 295 beygir güç sunan çift elektrikli motorlu güç aktarım sistemi ile gelmesi beklenmekte. Bununla birlikte modelin çekiş sistemi de dört tekerlekten olacak. Ayrıca modelde 479 kilometreye kadar menzil sağlayabilen 77 kWh değerinde bir batarya kullanılması beklenmekte.

ID.5 modelinin ID.4 ile aynı fabrikada, Zwickau fabrikasında üretilmesi planlanmakta.

Son olarak Volkswagen tarafı her sene MEB platformu üzerine en az bir yeni ID modelini piyasaya sürmenin sözünü vermekte. Bununla birlikte bu sözün 2023 yılında Vizzion Sedan ile devam etmesi beklenmekte.

“Toyota RAV4 modelinin üretimi askıya alındı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version