Site icon Dijital Tekerlek

2022 Volkswagen Golf R Wagon resmi olarak tanıtıldı

2022 Volkswagen Golf R Wagon resmi olarak tanıtıldı 10

Volkswagen tarafından, 2022 Volkswagen Golf R Wagon ihtiyacınız olan her şeye sahip olan araba olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Alman otomobil üreticisi bu yılın sonlarında satışa çıkacak olan Golf R Estate modelinin gelişi ile birlikte agresif Golf serisine daha fazla çok yönlülük ekledi. Bununla birlikte model kullanıcılara her açıdan en iyi deneyimi sunmayı hedefliyor.

2022 Volkswagen Golf R Wagon teknik özellikleri

Modelde motor tarafında Golf R hatchback modelinde gördüğümüz; 2.0 litrelik turbo şarjlı dört silindirli motora sahip. Bununla birlikte model 316 beygir gücünü, 420Nm tork değerini kullanıcısına sunabiliyor.

Şanzıman tarafında model yeni vitesli çift debriyajlı otomatik şanzımana ile birlikte sunuluyor. Bununla birlikte Volkswagen tarafının en yeni 4MOTION tork yönlendirmeli dört tekerlekten çekiş sistemi de modelde yer alıyor. Modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 4.9 saniye seviyesinde.

Model beş kapılı hatchback Golf R modeline göre 79 kilogram daha ağır. Totalde ise model 1630 kilogram ağırlığında. Bununla birlikte modelin şasisi farklı ağırlık dağılımına uygun olacak şekilde ayarlandı. Yay oranları önceki modele kıyasla yüzde 10 oranında arttırıldı. Ayrıca süspansiyon amortisör özellikleri de bu değişikliğe göre ayarlandı.

Model bagaj alanı tarafında kullanıcıya 611 litrelik bir alan sunuyor. Bu alan koltukların katlanmasıyla birlikte 1642 litreye yükselebiliyor. Ayrıca modelin maksimum çekme kapasitesi 1900 kilogram seviyesinde. Model bir önceki R vagon modelinden 349 milimetre daha uzun.

İç yaşam alanı

Model iç tarafta Volkswagen modellerinde alışık olduğumuz; yeni nesil Volkswagen dijital gösterge kurulumuna sahip. Fakat bu kez bu kurulum R departmanına özgü grafiklere sahip. Ayrıca model mavi direksiyon simidi kaplaması, mavi şeritler ve mavi R temalı ayrıntılar ile birlikte R departmanına ait olduğunu kanıtlıyor.

Ağır desteğe sahip olan R amblemli spor koltuklar ve karbon fiber efektli döşemelerde bir hayli güzel görünüyor. En sportif Golf Wagon modeli agresif bir gövde kitine, daha büyük frenlere, dört çıkışlı egzoz sistemine ve gümüş aynalara sahip.

Son olarak 2022 Volkswagen Golf R Wagon modelinin fiyatı henüz belli değil. Fakat tahminler; modelin fiyatının 40.000 Sterlin seviyesinden başlayacağı yönünde.

“Mercedes-Benz eActros kamyonu resmi olarak tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version