Site icon Dijital Tekerlek

2022 Volkswagen Amarok modeli önizlendi

Yeni nesil 2022 Volkswagen Amarok modelinin detaylarını içeren çizimler resmi olarak yayınlandı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Volkswagen ve Ford teknik işbirliği ile geliştirilen Amarok, yeni nesil Ford Ranger ile aynı platform üzerine inşa ediliyor. Bununla birlikte Volkswagen yeni modelinde üretiminin Arjantin ve Güney Afrika’da gerçekleştirilip, küresel olarak ihraç edileceğini doğruladı. Fakat bir önceki modelin bir kısmı Avrupa pazarı için Almanya’nın Hannover şehrinde üretilmişti.

Paylaşılan görsellere de baktığımızda dikkatleri vahşi yaşam detayları bizleri bekliyor. Belki de bu detaylar ile marka Güney Afrika’da üretimin devam edeceği konusuna değiniyor.

2022 Volkswagen Amarok tasarımı

Paylaşılan teaser görüntülerinde modelin en yeni Volkswagen direksiyon simi ve “Sanal Kokpit” dijital göstergeler ile sunulacağını gözler önüne seriyor. Bununla birlikte yeni bir merkezi bilgi-eğlence sistemi de modele entegre ediliyor. Bununla birlikte teknik tarafta Ford işbirliğine sahip olan modelin; elbette en büyük rakiplerinden birisi Ford Ranger olacak. Tam olarak bu noktada Volkswagen; segmenti içerisinde daha önce görülmemiş yenilikleri kullanıcılara sunabileceğini iddia ediyor.

Volkswagen Ticari Araç Yönetim Kurulu Başkanı Carsten Intra model ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor;

“Sadece harika bir pick-up olmayacak ; hem teknolojide hem de tasarımda net DNA’ya sahip gerçek bir Volkswagen olacak.”

Son olarak Volkswagen CEO’su Herbert Diess ise geçtiğimiz yıl yeni Amarok ile ile ilgili olarak şu ifadeyi kullanmıştı;

“Volkswagen Ticari Araç, Ford ile iş birliğini kurarak önemli bir stratejik adım attı. Amarok’un halefi bu işbirliğinin ilk meyvelerinden biri olacak.” 

“Fiat Panda M-Sport ile ralliye hazır”

Exit mobile version