Site icon Dijital Tekerlek

2022 Toyota GR Corolla modeli büyük bir heyecanla bekleniyor

2022 Toyota GR Corolla önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Japon otomobil üreticisi genişleyen GR performans serisine efsanevi Corolla modelini de dahil ediyor. Bununla birlikte modelin Gazoo Racing iyileştirmeleri ile GR Yaris modeli gibi özlenen dinamik sürüş dinamiklerini kullanıcılara sunması bekleniyor.

2022 Toyota GR Corolla teknik özellikleri

Standart modelden görsel olarak farklılaşmasının bir yolu olarak ilk etapta, daha agresif görünen bir ön tasarıma ve alaşımlı jant tasarımlarına sahip olacak. Bununla birlikte tasarımı GR Yaris modeline nazaran daha özel bir gövdeye sahip olacak. Fakat bu gövdenin detayları GR Yaris modelinin gövdesi kadar keskin olmayacak.

Görselde bulunan GR-Four detayı ile modelin dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacağı doğrulanıyor. Ayrıca modelin GR Yaris tarafında gördüğümüz güç aktarma organlarını kullanması da oldukça yüksek ihtimal. Yani modelde 1.6 litrelik üç silindirli benzinli motorun kullanılması bekleniyor. Bu motor ile GR Yaris modeli 257 beygir güç, 360Nm tork üretebiliyor. Bu güç sayesinde modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise 5.3 saniye. Yani GR Corolla modelinin bu değerlere yakın bir güç seviyesinde olması bekleniyor.

Son olarak Toyota GR Corolla modeli ile Honda Civic Type R ve Volkswagen Golf GTI gibi modeller ile doğrudan rekabet halinde olacak. Fakat modelin şimdilik Avrupa’da piyasaya sürülüp sürülmeyeceği henüz belli değil.

“Yeni Mercedes Project Maybach konsepti bizlerle”

Exit mobile version