Site icon Dijital Tekerlek

2022 Toyota Corolla Cross resmi olarak tanıtıldı

2022 Toyota Corolla Cross resmi olarak tanıtıldı 21

2022 Toyota Corolla Cross modeli C-HR modeline daha geleneksel bir alternatif olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Toyota tarafının küçük crossover modeli benzersiz bir stil, iki sürücü türü ve önyükleme için birkaç farklı trimi ile ABD için duyuruldu. Bununla birlikte şimdilik model ile ilgili belli olmayan tek kısım hibrit güç aktarma seçeneği.

2022 Toyota Corolla Cross teknik özellikleri

Model 2.0 litrelik bir motora sahip. Bununla birlikte model 169 beygir güce, 203 Nm tork değeri üretebiliyor. Model şanzıman tarafında Corolla modelinde kullanılan şanzımanı kullanıyor. Ayrıca model hem önden hem de dört tekerlekten olan çekiş sistemiyle birlikte sunuluyor.

Toyota model ile ilgili gelecek yıl daha fazlasının geleceğini ima ediyor. Bu ima muhtemelen hibrit bir versiyonu kapsıyor.

Süspansiyon tarafında model dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olduğu vakit; Dinamik Tork Kontrol sistemine sahip. Bununla birlikte bu sistem ile model gücün yüzde 50’ye kadar olan kısmını arka tekerleklere gönderebiliyor. Ayrıca modelin çekiş kapasitesi 680 kilogram olarak belirtiliyor.

Donanım seçenekleri

Corolla Cross modeli üç farklı donanım seçeneği ile birlikte sunuluyor. Bu seçenekler; L, LE ve XLE. Temel olan L modelinde standart olarak 17″ boyutunda çelik jantlar sunulurken, en üst düzey olan XLE modelinde 18″ alaşımlı jantlar bizleri bekliyor. Ayrıca LE ve XLE modellerinde bulunan SofTex suni deri koltuklar ve 10 yönlü elektrikli ayarlanabilen ön koltuklar model için oldukça güzel detaylar.

Model bünyesinde Apple CarPlay ve Android Auto desteğini standart olarak sunabilecek. Bununla birlikte LE ve XLE modellerinde kablosuz şarj özelliği de standart olarak sunuluyor. Toyota Safety Sense; Corolla Cross modelinin tüm versiyonlarında standart olarak yer almakta.

Son olarak 2022 Toyota Corolla Cross modelinin en temel versiyonu olan L modelinin 20.000 dolar seviyesinin altında fiyatlandırılması bekleniyor. Ayrıca LE ve XLE modellerinin ise 20.000 doların altından ortalarına kadar yükselmesi bekleniyor.

“2022 Jaguar F-Type yeni V8 ile geldi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version