Site icon Dijital Tekerlek

2022 Toyota Corolla Cross Japonya’da piyasaya sürüldü

Ülkemizde oldukça sevilen Toyota Corolla modelinin SUV versiyonu; 2022 Toyota Corolla Cross, Japonya’da piyasaya sürüldü. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Yalnızca Japonya pazarı için yapılan lansman ile birlikte yeni SUV versiyonun detayları belli oldu. Bununla birlikte modelin direkt olarak rakipleri; Nissan Qashqai, Seat Ateca ve Peugeot 3008 olarak görülüyor. Modelin Avrupa pazarında satışa sunulup sunulmayacağı henüz netleşmiş değil. Fakat markanın ürün gamını uluslararası hale getirmeye çalıştığını göz önünde bulundurursak; modelin diğer pazarlarda da satışa sunulması hayli yüksek ihtimal.

2022 Toyota Corolla Cross teknik özellikleri

Corolla Cross modeli Corolla hatchback ile aynı GA-C platformu üzerine inşa ediliyor. Bununla birlikte model kullanıcılara; 1.8 litrelik benzinli motor, 1.8 litrelik aynı benzinli motorun elektrik destekli versiyonu ve 2.0 litrelik benzinli hibrit güç aktarma organı ile kullanıcılara sunuluyor.

Modelin alt yapısında burulma kirişli arka süspansiyon yerine daha sofistike olan bir çift salıncaklı bir kurulum mevcut. Şanzıman tarafında ise modelin tüm motor seçeneklerinde CVT şanzıman yer alıyor. Ayrıca modelin dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olduğunu da belirtmek gerek.

2022 Toyota Corolla Cross tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit; Yaris Cross modeli ile aynı uzun radyatör ızgarasına, ince farlara ve profile sahip. Bununla birlikte modelin tekerlek bombeleri ve eşiklerindeki detaylarda Yaris Cross modelinde gördüklerimize benziyor. Fakat modelin tasarımının Corolla hatchback’in tasarım dilinden radikal bir şekilde farklı olduğunu belirtmek gerek.

Sunulacak donanım paketlerinin pazarlara göre değişiklik göstermesi bekleniyor. Fakat modelin en iyi donanımlı versiyonlarında; kablosuz akıllı telefon şarj cihazı, elektrikli koltuklar, otomatik klima, gösterge grubu için 4,2″ boyutunda dijital ekran ve dokuz inç bilgi-eğlence sistemi mevcut.

Boyutları

Yeni model, 4460 milimetre uzunluğa, 1825 milimetre genişliğe ve 1620 milimetre yüksekliğe sahip. Modelin arka kısmında 487 litrelik bir bagaj alanı da kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte kullanıcılar bu bagajı, arka tamponun altında yer alan ayak sensörü ile açabiliyor.

2022 Toyota Corolla Cross fiyatı

Modelin benzinli temel versiyonu 18.150 Dolarlık bir fiyat etiketine sahip. En üst seviye AWD hibrit modelinin fiyatı ise 29.100 Dolar.

“2022 Mazda CX-5 modelinin aldığı geliştirmeler açıklandı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version