Site icon Dijital Tekerlek

2022 Toyota bZ4X SUV modelinin detayları açıklandı

Japon otomobil üreticisinin ilk ısmarlama elektrikli otomobili olan 2022 Toyota bZ4X modelinin detayları bizlerle. Modelin fiyatına ve satışa sunulacağı tarihe gelin birlikte göz atalım.

İngiltere pazarı için 41.950 sterlin başlangıç fiyatına sahip olacak olan modelin önümüzdeki yıl içerisinde satışa sunulacak. Bununla birlikte model iki farklı güç aktarma organı seçeneğini; farklı donanım seviyeleriyle kullanıcılara sunuyor.

2022 Toyota bZ4X teknik özellikleri

Güç aktarma organları tarafında model iki farklı varyanta sahip. 201 beygir güç, 265Nm tork değerine sahip olan tek motorlu önden çekişli giriş varyantının 0-100 km/s hızlanma süresi 8.4 saniye. Bununla birlikte Subaru tarafından geliştirilen dört tekerlekli çekiş sistemine sahip olan çift motorlu kurulum ile model; 215 beygir güce, 336Nm tork değerine sahip. Bu varyantın 0-100 km/s hızlanma süresi ise 7.7 saniye seviyesinde. Ayrıca marka her iki varyantta zorlu arazi koşulları için; Grip Control’ü içeren farklı XMode ayarlarını sunuyor.

Her iki varyanta maksimum 150kW hızlı şarj desteğine sahip. Bu sayede model yüzde 80 dolumu yalnızca 30 dakikada gerçekleştirebiliyor. Bununla birlikte modelin pil tarafında 71.4kWh değerindeki batarya bizleri bekliyor. Oldukça hızlı şarj olabilen bu pil ile model, 450 kilometrelik bir sürüş menziline sahip.

2022 Toyota bZ4X tasarımı

Genel tasarımı itibariyle oldukça geniş ve ferah bir kabine sahip olan modelin uzun dingil mesafesi dikkatlerden kaçmıyor. Bununla birlikte siyah tekerlek davlumbazları, güncel silueti ve diğer siyah detayları ile model oldukça bütün bir tasarıma sahip. Keskin bir tasarıma sahip olan farlar ve yeniden şekillendirilen hava kanalları ile model; markanın en güncel tasarım diline sahip.

Donanım paketleri

Giriş seviyesi olan Pure donanım seviyesi ile model yalnızca önden çekişli olarak satın alınabiliyor. Bu paket ile modelde standart olarak 18″ boyutunda alaşımlı jantlar kullanılıyor. Bununla birlikte modelde, 8″ boyutundaki dokunmatik multimedya sistemi ile 7″ boyutundaki dijital göstergelerde mevcut. Ayrıca geri görüş kamerası, anahtarsız giriş ve uzaktan çalıştırma işlevine sahip klima kontrolü gibi özelliklerde modelde standart olarak bulunuyor.

Motion donanım seviyesi ile fiyat 45.750 sterlin seviyesine yükselirken; arka spoyler ve dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonunda yolu açılıyor. Ayrıca bu donanım paketi ile modele ısıtmalı ön koltuklar, ambiyans aydınlatması ve kablosuz şarj alanı ekleniyor.

Vision seviyesinde ise dikkatleri direkt olarak 20″ boyutundaki alaşımlı jantlar çekiyor. Jantlara ek olarak modele, sentetik deri kaplamaya sahip ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar dahil oluyor. Ayak sensörüne sahip elektrikli bagaj kapağı, otomatik frenli arka park sensörleri ve uzaktan park yardımı gibi özelliklerde, Vision donanım seviyesinde kullanıcılara sunuluyor. Fiyat ise Vision paketi için 47.650 sterlin seviyesinden başlıyor.

Sınırlı olan Premiere Edition donanım seviyesi ile modelin fiyatı 51.550 sterlin seviyesine yükseliyor. Bununla birlikte model Vision paketine ekstra olarak JBL ses sistemine ve panoramik cam tavana kavuşuyor. Ayrıca Premiere Edition paketi ile dört tekerlekten çekiş sisteminin de standart olarak sunulduğunu belirtmek gerekiyor.

Son olarak Toyota Baş Mühendisi Koji Toyoshima model ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanıyor;

“Hedef müşterimiz, ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte geçirilen zamana önem veren biri. Böyle zamanların tadını çıkarmak istediklerinde Toyota’nın bZ4X konsepti onlar için bir merkez görevi görebilir.”

“Lexus LFA modeli geleceğe uzanıyor”

Exit mobile version