Site icon Dijital Tekerlek

2022 Toyota Aygo Yaris ilhamı ile geliyor

2022 Toyota Aygo Yaris ilhamı ile geliyor 6

Yaris Cross modelini temel alacak olan 2022 Toyota Aygo modeline ve modelden beklenenlere erkende olsa gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Toyota Yaris ve Yaris Cross modelinde kullandığı platform üzerine yeni bir A segmenti modelini inşa etmeye hazırlanmakta.

Modelin özellikle boyutu itibari ile şehir içi kullanıma yönelik olması planlanmakta. Marka son zamanlarda A segmenti için herhangi bir hamle yapmayan diğer markalara nazaran bu segmente önem vermekte.

Toyota yeni modelinde hibrit teknolojisini kullanmayı planlanmamakta. Çünkü markanın bir çok modelinde yer alan hibrit teknolojisi sayesinde modelin CO2 emisyon mevzuatı ile herhangi bir problemi yok. Bununla birlikte marka küçük otomobile düşük hacimli yanmalı bir motor koymayı düşünmekte.

Her geçen gün daralan A segmentine nazaran; Aygo modelinin iki nesli boyunca satışları sabit kalmayı başardı. Model 2019 yılında Avrupa’da 99.000 adet sarılmayı başardı.

Aygo gibi A segmenti şehir otomobilleri Avrupa pazarında Toyota tarafının işini oldukça kolaylaştırmakta. Model Peugeot 108 ve Citroën C1 modeli ile birlikte; Çek Cumhuriyeti Kolin’deki ortak bir PSA-Toyota tesisinde üretilmekte. Geçtiğimiz aylarda Toyota bahsettiğimiz bu fabrikanın tamamını satın alıp Aygo modelinin üretimine halen burada devam etmekte idi.

137 milyon sterlin değerinde olan fabrika yatırımını marka; TNGA ve GA-B versiyonunda üreteceği yeni modeller ile çıkartmayı hedeflemekte. Ayrıca belirtmek gerekir ki; 2022 Toyota Aygo modelinin de çok yüksek ihtimalle bu fabrikadan çıkması planlanmakta.

2022 Toyota Aygo ve Yaris bağlantısı

Modelin test aşamasında iken çekilen görüntülerine baktığımız vakit Yaris ile aynı bağlantılı olduğunu çıkarabilmekteyiz. Bununla birlikte model Yaris modelinden en çok belki de arka tarafı itibari ile ayrışmakta. Fakat elbette bazı eski Aygo parçaları ve panellerinin esintisi yeni modelde hissedilebilmekte. Ayrıca modelin iç tasarımı ile ilgili ise; modelinden ilham alan yepyeni bir iç mekan beklenmekte.

Toyota Yaris, 2021 yılın otomobili ödülünü kaptı

Exit mobile version