Site icon Dijital Tekerlek

2022 Toyota Aygo X modeli resmi olarak tanıtıldı!

Büyük bir merakla beklenen 2022 Toyota Aygo X kompakt SUV modeli resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Toyota, A segmentinde yer alan ve Avrupa pazarında oldukça başarılı olan hatchback Aygo modelini; kompakt SUV olarak geliştirerek, büyüyen SUV pazarına entegre ediyor. Peugeot 108 ve Citroen C1 gibi modellerin üretiminin durmasıyla Aygo modelinin de en büyük rakipleri saf dışı kalıyor.

2022 Toyota Aygo X tasarımı

Jant tarafında bulunan 18″ boyutundaki jantlar modelin boyutu itibariyle oldukça dikkat çekici görünüyor. Özellikle crossover hissiyatını kullanıcılara aktarmayı hedefleyen modelin tekerlek davlumbazlarından başlayıp çepeçevre saran plastik kalıplar oldukça güzel bir görünüme sahip. Bununla birlikte ön ve arka tasarım markanın Prologue konseptinden oldukça etkileniyor. Genel olarak tasarımın markanın gelecekteki modellerinde göreceğimiz tasarım diline sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Ayrıca tavanda yer alan kumaş çatı detayı da dikkatlerden kaçmıyor.

İç tarafa baktığımız vakit canlı renklerin kullanımı ilk etapta heyecan veriyor. Bununla birlikte 9″ boyutundaki dokunmatik ekranı ve gösterge panelinin konumları oldukça ergonomik görünüyor. Modelde sınıfına nazaran ekstra olarak görülen bir çok özellik mevcut. Örneğin; kablosuz şarj, ortam aydınlatması, LED farlar ve kablosuz güncellemeler. Ayrıca modelde adaptif hız sabitleyici, gece yaya algılama, şerit izleme yardımı ve gündüz bisikletçi algılama gibi bir çok sürüş destek sistemi de bulunuyor.

Boyutları

3700 mm uzunluğa sahip olan model bir önceki mini hatchback versiyona göre 235 mm daha uzun. Bu uzunluk farkının 90 mm’si direkt olarak dingil mesafesinden kaynaklı. Bu sayede modelin daha geniş bir iç yaşam alanına sahip olduğunu belirtmek yanlış olmaz. Genişlik tarafında önceki modele göre 125 milimetre daha geniş olan model 1740 mm değerindeki yüksekliği ile de 65 mm daha yüksek bir hale getiriliyor. Bununla birlikte modelin bagaj hacmi de 269 litre seviyesine yükseliyor. Ayrıca arka koltukların katlanmasıyla bu hacim 829 litre seviyesine kadar yükselebiliyor. Modelin dönüş çapının ise yalnızca 4.7 metre seviyesinde olduğunu da belirtmek gerekiyor.

2022 Toyota Aygo X teknik özellikleri

Motor tarafında bizleri üç silindirli 1.0 litrelik bir benzinli motor bekliyor. Bu motor ile model 72 beygir güce, 93Nm tork değerine sahip. Model bu gücünü yola beş vitesli manuel şanzıman aracılığıyla aktarabiliyor. CVT şanzıman seçeneğine de sahip olan modelin 0-100 km/s hızlanma süresi ise; 15.6 saniye seviyesinde.

CVT şanzıman seçeneğine de sahip olan modelin azami hızı 151 km/s. Manuel vites seçeneğiyle modelin azami hızı 158 km/s hıza yükseliyor.

Platform tarafında GA-B platformuna sahip olan modelin donanıma bağlı olarak; 940 ila 1015 kilogram ağırlığında olduğunu belirtmek gerekiyor. Bununla birlikte hafifliği ve sahip olduğu motoru ile modelin yakıt tüketimi, 100 kilometrede yalnızca 4.7 litre seviyesinde.

“2022 Renault Kangoo E-Tech satışa hazır”

Exit mobile version