Site icon Dijital Tekerlek

2022 Subaru WRX yeni motoru ve platformu ile tanıtıldı

Ralli odaklı 2022 Subaru WRX modeli, yeni platformu ve geliştirilen şasisi ile birlikte resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Beşinci nesil dört tekerlekten çekişli Subaru WRX sonunda resmi olarak tanıtıldı. Bununla birlikte model boxer motoru ve manuel şanzımanı ile birlikte kullanıcılara sunuluyor.

2022 Subaru WRX teknik özellikleri

Model motor tarafında 2.4 litrelik yeni bir boxer motora sahip. Bununla birlikte model 271 beygir güce, 349Nm tork değerine sahip. Tork değeri bir önceki nesle göre değişmezken, beygir tarafında model 3 beygir daha güçlü. Model sahip olduğu gücü yola altı ileri manuel veya sekiz vitesli CVT şanzıman ile birlikte aktarabiliyor. Ayrıca model yukarıda da belirttiğimiz gibi dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Model otomatik vites ile birlikte kullanıcılara F1 vites kulakçıklarını da sunuyor. Bu kulakçıklar aracılığıyla model manuel olarak da kullanılabiliyor. Modelde harici bir şanzıman yağı soğutucusu da mevcut.

Platform tarafında model; Subaru Global Blue platformu üzerine inşa ediliyor. Bununla birlikte modelin yeni şasisinin önceki versiyona göre daha sert olduğunu belirtmek gerek. Şasinin toplam burulma sertliğinde yüzde 28 ve süspansiyon montaj noktası sertliğinde ise yüzde 75’lik bir artış mevcut. Ayrıca modelin ağırlık merkezi de geliştirilen şasi sayesinde alçalmakta. Subaru artık alt çerçeve yerine arka denge çubuğunu da gövdeye monte ediyor.

2022 Subaru WRX tasarımı

Model tasarım anlamında oldukça değişmiş denilebilir. Ön tarafa baktığımız vakit; modelde yeni LED farlar ve ikonik olan altıgen ızgarası dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte model geniş bir kapüşon kepçesi ile birlikte geniş duruşu daha da belirgin hale geliyor.

Arka tarafa baktığımız vakit ise; güncellenen arka stoplar bizleri bekliyor. Bununla birlikte arka tarafta yer alan dört egzoz çıkışa sahip difüzör ile birlikte model; oldukça sportif bir tasarıma sahip.

İç tarafa baktığımız vakit; 11.6″ boyutunda bilgi-eğlence sistemi ekranı bizleri bekliyor. Bununla birlikte modelde Android Auto, Apple CarPlay desteği mevcut. Ses sistemi tarafında ise modelde 11 hoparlörlü Harman Kardon Ses Sistemi mevcut. Ayrıca model EyeSight Sürücü Yardımı Teknolojisine sahip.

Teknik detaylar

Görsellerde beyaz olan model GT kaplamasına sahip. Bununla birlikte GT kaplaması yalnızca otomatik şanzıman ile birlikte sunuluyor. Modelde kontrol edilen amortisörler de kullanıcılara sunuluyor. Konfor, Normal ve Spor olmak üzere modelde üç farklı sürüş modu mevcut. Ayrıca modelde 430 farklı kişiselleştirme seçeneği sunabilen yeni bir Sürüş Modu Seçimi sistemi de kullanıcılara sunuluyor. Model Recaro koltukları, kırmızı kontrast dikişli siyah Ultrasuede ile kaplanan sekiz yönlü elektrikli sürücü koltuğuna da sahip. Jant tarafında ise modelde 245/40 R18 yaz performans lastikleri ile özel 18″ mat gri jantlar mevcut. GT olmayan modeller ise 17″ veya 18″ boyutunda alaşımlı jant seçeneklerine sahip.

Son olarak 2022 Subaru WRX modeli ile ilgili herhangi bir fiyat listesi yayınlanmadı. Fakat fiyatların; önceki versiyonun 27.000 Dolar seviyesinde olan başlangıç fiyatının bir nebze üstünden başlaması beklenmekte.

“Donkervoort D8 GTO Individual Serisi 429 beygire ulaştı!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version